INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Vila-rodona canvia el model de gestió de l’aigua, adherint-se a una entitat pública

L’Ajuntament d'aquest municipi s’ha adherit a CONGIAC, el Consorci per a la gestió integral d’aigües de Catalunya, que es farà càrrec de l’abastament d’aigua potable i clavegueram

 

Vista de Vila-rodona. | VallsDiari.cat

 

Tal com va anunciar fa uns dies l’alcalde de Vila-rodona en una entrevista a Tarragonadigital, el municipi ja s’ha adherit a CONGIAC, el Consorci per a la gestió integral d’aigües de Catalunya.

 

El consistori s’integra a l’ens després d’un procés de transició de dos anys però que, a partir d’ara, permetrà que la gestió de l’aigua es faci en l'àmbit públic a través d’aquesta entitat, que tindrà la competència municipal d’abastament d’aigua potable i clavegueram. La gestió del servei públic d’abastament d’aigua potable es prestarà sota la forma de gestió directa associativa.

 

Aportació econòmica de l’Ajuntament al consorci

L’adhesió de l’Ajuntament de Vila-rodona al CONGIAC, que s’ha aprovat per unanimitat, implica la designació de l’alcalde, Ramon M. Bricollé, com a representant amb veu i vot de la junta rectora del CONGIAC.

 

El consistori farà una aportació econòmica de 200 euros anuals per a contribuir al finançament del consorci. A més, es farà una aportació inicial al Fons Patrimonial del CONGIAC de 512,22 euros.

 

Què és el Consorci per a la gestió integral d’Aigües de Catalunya?

CONGIAC és una entitat pública de base associativa i caràcter local que agrupa una vintena d’ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l'aigua i el medi ambient, a través de les seves empreses municipals o dels instruments públics del consorci.

 

El CONGIAC és col·laborador especialitzat i qualificat en matèria de medi ambient a través de les seves empreses municipals, i pot actuar com a interlocutor entre l'administració autonòmica i els ens locals.

Més notícies de la categoria Alt Camp