INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Vila-rodona tanca amb èxit la 626a Fira Agropecuària, una de les més antigues de l’Alt Camp

Durant tot el cap de setmana i fins dilluns, la fira ha atret el públic que ha gaudit de les activitats programades
Fira agropecuària de Vila-rodona. | Cedida

La pluja i el vent del cap de setmana no van frenar les ganes de Fira dels veïns de Vila-rodona que van gaudir de les activitats encara que el temps fes la guitza en alguns moments.

 

Tot i que l’esmorzar de taverna i la fesolada de diumenge es van haver de traslladar al local de fires i que la representació teatral de dissabte es va ajornar una hora, els vila-rodonins i les vila-rodonines, així com els visitants, van poder gaudir d’un programa d’actes variat i pensat per a tots els públics.

 

 

No obstant això, la resta d’activitats, es van poder celebrar amb total normalitat. Divendres va tenir lloc la inauguració de l’exposició ‘El judici a la democràcia: homenatge als encausats de l’Alt Camp’ va atreure l’atenció d’un nombrós públic, que van poder intercanviar impressions amb els pares del veí d’El Pont d’Armentera, Joan Tortosa, empresonat per les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem. També va funcionar molt bé la mostra de cultura popular del Ball de cavallets.

 

Dissabte, diumenge i dilluns plens d’activitats

Dissabte, va tenir lloc el torneig d’escacs i els més petits van poder gaudir amb la cercavila pels carrers del municipi amb la Piccola Orquesta i el Muniatto. Al migdia, el president del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, Adrià Rabadà, va ser l’encarregat de fer el pregó de Fira, amb motiu del centenari de l’entitat. També es va presentar el nou logotip de l’Ajuntament.

 

Diada castellera a la Fira agropecuària de Vila-rodona 2019. | Cedida

 

Diumenge, representants institucionals van visitar la Fira i la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls van oferir una diada castellera que va anar precedida per dos pilars de 5 davant de les oficines del Celler Cooperatiu amb motiu del seu centenari. Finalment, diumenge es va fer el castell de focs, que va perillar per la ventada.

 

Dilluns, els vila-rodonins i les vila-rodonines van tancar els actes firals amb la tractorada i l’esmorzar d’arengada, el taller d’estructures Kapla i una sessió de cinema infantil.

 

Activitat de la fira agropecuària de Vila-rodona. | Cedida

 

Pel que fa als actes gastronòmics, cal destacar que es va vendre 230 tiquets del 5è sopar de Fira. Per altra banda, a la fesolada de dilluns, hi van participar unes 200 persones. Els Tastets del Gaià, una activitat gastronòmica maridada amb vins i caves de Castell d’Or, van aplegar un centenar de persones.

 

L’alcalde, Ramon M. Bricollé, es mostra satisfet dels resultats de l’organització d’aquesta edició, després que s’hagi pres la decisió de situar l’espai firal al carrer i reservant el local de fires només per als actes gastronòmics i per a les possibles inclemències climatològiques.  

Més notícies de la categoria Alt Camp