Les imatges del segon Concurs Nacional d'Enceses de Riudoms

Riudoms celebra la 22a Trobada de Sacaires, en el marc de la Festa Major de Sant Sebastià

El municipi del Baix Camp acollirà, el diumenge 19, la trobada d'intèrprets i grups de música d'aquest instrument tan tradicional

Riudoms ja ho té tot a punt per rebre la Festa Major d'hivern, en honor a Sant Sebastià. On ha preparat un programa replet d'actes per a tots els públics que van des del divendres 17 al diumenge 19 de gener. Entre ells, destaca la 22a Trobada de Sacaires, que tindrà lloc el diumenge al matí i que se celebra de manera anual en aquesta vila. Aquest és un acte de referència nacional, i és un punt de trobada pels intèrprets i grups de música d'aquest tradicional instrument català, amb l'objectiu de retornar-li el valor en el territori i mantenir la seva presència viva en festes tradicionals i populars.

Un dia especial amb la Trobada de Sacaires de Catalunya

Així doncs, el diumenge, els riudomencs i riudomenques viuran la jornada més intensa de la Festa Major, que començarà amb la cercavila dels grups de sacaires, a les 10.00 h, pels carrers del nucli antic i donarà pas a la Trobada i, a dos quarts de dotze del matí a la plaça de l'Església, seguirà amb una exhibició musical i una ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i la Colla sardanista Roses de Tardor.

  

A dos quarts de sis de la tarda, l'Església de Sant Jaume acollirà el concert de Juan Mari Beltran, una de les figures més importants de la música popular del País Basc i un gran intèrpret i promotor de l’instrument tradicional basc, la txalaparta, entre altres.

Trobada de Sacaires de Catalunya
Riudoms acull la 22a Trobada de Sacaires de Catalunya | Cedida

 

Un cap de setmana d'actes festius per a tots els gustos

La Festa Major donarà el tret de sortida amb el repic de campanes del divendres 17 al migdia. L'endemà, a les 20.00 h, es farà el correfoc amb la participació de la Colla de Diablons de Riudoms, la Colla de Diables de Riudoms i les colles convidades, la Colla de Diablons i la Bèstia Dragonina dels Amics de la Colla Coca de Constantí. També es faran els Versots, una petita sàtira de l'actualitat a càrrec de la Colla de Diables de Riudoms. La nit del dissabte 18 de gener acabarà amb la Festa Jove amb DJ Ceba i PD Diables a l'Espai Jove, a partir de dos quarts de dotze.

Diumenge 19, després de la 22a Trobada de Sacaires, a les 18.30  h, tindrà lloc l'espectacle "Bona gent" amb Quim Masferrer, al Teatre Auditori Casal Riudomenc. La Festa Major d'hivern s'acomiadarà, a les 8 del vespre, amb el ball de festa amb el Duo de Luxe a la Sala Multiús. Per no perdre't ni un acte, pots consultar la programació completa en aquest enllaç. 


Comentaris