L'ACA invertirà 2,7 milions d'euros en la nova depuradora de Botarell

S'inicia la licitació del contracte per a fer les obres de la planta
Imatge de l'actual depuradora de Botarell, en bastant mal estat. | Cedida

 

L'Agència Catalana de l'Aigua està impulsant una sèrie d'accions de millora del sanejament de les aigües residuals dins l'actual cicle de planificació hidrològica (2016 - 2021) a diversos municipis de l'Alt i el Baix Camp, el Priorat i les comarques de les Terres de l'Ebre, amb una inversió inicial de 4,7 milions d'euros. En alguns casos, s'estan licitant obres de millora a diverses depuradores, i d'altra banda, s'estan començant a adjudicar els projectes de construcció de noves plantes, com és el cas de Botarell, on l'ACA destinarà 2,7 milions d'euros.

 

2,7 milions d'euros de pressupost per la nova depuradora

Ja s'ha obert el període de licitació del contracte per executar les obres de substitució de la depuradora actual. A més, la nova instal·lació garantirà una correcta eliminació del nitrogen. Hi haurà temps per presentar ofertes fins al 16 de setembre, dia que tancarà el període, i el contracte tindrà una durada de 2 anys i deu mesos a partir de l'adjudicació i la firma d'aquest.

 

La nova depuradora, que retornarà les aigües degudament tractades al barranc de l’Empedrat, serà de tipus compacte, amb tractament de fangs activats d'aireació prolongada i reducció de nutrients. Tindrà una capacitat per tractar un cabal de 326 metres cúbics al dia, una xifra equivalent a una població de 2.000 habitants —Botarell en té poc més de 1.000— i substituirà l'actual, que té una capacitat per tractar 200 metres cúbics (800 habitants).

 

Botarell estrenarà nova depuradora en mínim, tres anys. | Cedida

 

Per tant, la nova depuradora garantirà les necessitats de sanejament actuals i futures, tenint en compte que el municipi ha doblat la seva població en tan sols vint anys, i, ubicada a prop de la depuradora en actual funcionament, aprofitarà part de les infraestructures de sanejament en alta, com els col·lectors o les estacions de bombament. No obstant, estarà lleugerament més allunyada del nucli de població.