Els afectats de la Cooperativa de l'Aleixar començaran a cobrar la setmana vinent

L'assemblea ha aprovat, aquest dimecres, vendre els immobles a l'Ajuntament

Els afectats de la Cooperativa de l'Aleixar començaran a recuperar part del capital la setmana vinent, tal com es preveia ara fa quinze dies. Més de quatre mesos després que es destapés el forat econòmices començarà a retornar al voltant del 10 % del que cada soci tingués a l'entitat. Aquest primer pas arriba després que l'assemblea de la Cooperativa hagi aprovat, aquest dimecres, vendre els dos immobles de l'entitat a l'Ajuntament de l'Aleixar. El consistori farà efectiva la compra la setmana vinent.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar | Jordi Olària

 

L'Ajuntament de l'Aleixar comprarà les oficines i el magatzem

La Cooperativa de l'Aleixar presentarà un concurs de creditors, com a màxim, el dia 3 de febrer. Era la data límit que hi havia per desprendre's del patrimoni que es pogués abans no entrés en subhasta i se'n rebaixés el valor. L'Ajuntament de l'Aleixar ha optat per intercedir-hi i comprarà, finalment, tant les oficines com el magatzem, Agrobotiga inclosa. Tot plegat suma 325.700 euros, que serviran perquè els socis recuperin una petita part del que tinguessin a la secció de crèdit.

Les oficines de la Cooperativa estan molt a prop de l'Ajuntament i, des del consistori, es preveu utilitzar-les com unes dependències municipals més després de comprar-les per 115.700 euros. Pel que fa al magatzem, que inclou també l'Agrobotiga i suposarà 220.000 euros a l'Ajuntament, hi ha la intenció que segueixi tenint un ús agrícola. Tot i això, segons l'alcalde del municipi, Toni Abelló, ja s'estan estudiant possibles usos alternatius si l'activitat agrícola no s'hi pot mantenir.

Magatzem de la Cooperativa de l'Aleixar | Isma Llanes

 

L'oferta de Coselva no ha arribat

A finals de desembre hi havia, sobre la taula, la possibilitat que fos Coselva, la cooperativa de La Selva del Camp, qui assumís l'entitat de l'Aleixar i el seu magatzem i agrobotiga. Aquesta operació depenia d'una subvenció de la Generalitat en el marc del pla de competitivitat de cooperatives. Els condicionants per fer efectiva aquesta operació eren de difícil compliment i, finalment, no ha vist llum verda.

Agrobotiga i magatzem de la Cooperativa de l'Aleixar | Isma Llanes

 

L'Ajuntament de l'Aleixar ho aprovarà divendres

L'Ajuntament de l'Aleixar ja tenia la maquinària en marxa per comprar les oficines i s'havia avançat en alguns tràmits. Ara, per comprar també el magatzem, se celebrarà un ple extraordinari amb aquesta operació com a únic punt de l'ordre del dia. Això serà, previsiblement, divendres al migdia. Això permetria fer efectiva la compra a principis de la setmana vinent, dimecres com a molt tard segons algunes fonts. A partir d'aquest moment, el cobrament per part dels afectats serà gairebé automàtic.