GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La crisi de govern de l'Albiol podria acabar als jutjats

Lídia Guerrero, alcaldessa del poble, es planteja denunciar el regidor cessat Albert Pujol per injúries i calúmnies
Imatge del municipi de L'Albiol | TarragonaDigital

 

El conflicte a l'Ajuntament de l'Albiol no ha acabat, ni de bon tros. L'alcaldessa, Lídia Guerrero (PDECat), ha cessat aquesta mateixa setmana els seus socis de govern Albert Pujol (PDECat) i Mario Cortés (PSC) per pèrdua de confiança. La disputa s'ha acabat traslladant al ban municipal, on Pujol hauria fet, el dia 1 de maig, una publicació que Guerrero considera que contenia «difamacions, injúries i calúmnies».

 

El text ja no es pot consultar al ban electrònic de l'Ajuntament de l'Albiol, i el darrer publicat, també de l'1 de maig, és el que informa del cessament dels dos regidors. L'alcaldessa de l'Albiol es planteja, ara, «emprendre accions legals contra el regidor Albert Pujol». Aquest divendres ha emès un comunicat en el qual explica la situació i justifica que pugui arribar als jutjats.

 

«Tot i tenir coneixement d'haver estat retirades les seves potestats i delegacions, el regidor, desobeint el requeriment de cessament, ha accedit a l'aplicació per penjar-hi un escrit amb difamacions, injúries i calúmnies en contra de l’alcaldessa, fets que tenen una transcendència jurídica a considerar». El trencament del govern municipal s'ha produït aquesta setmana després de gestar-se durant els darrers mesos.

 

Conflicte polític just abans de les municipals

Lídia Guerrero ho atribueix a un canvi sobtat d'opinió sobre qüestions urbanístiques per part dels dos regidors. Ells, per la seva banda, al·leguen que només reclamaven mantenir un debat calmat per no prendre decisions precipitades a finals de mandat. Finalment, aquesta setmana ha arribat al seu punt final. L'alcaldessa del poble ho atribueix a una estratègia electoral, i és que qui fins ara era el seu company al PDECat encapçala la llista de les municipals del PSC.

 

Segons Guerrero, Albert Pujol havia reclamat encapçalar la llista postconvergent, aquesta vegada, sota la marca d'Units per l'Albiol. Com que no ho va aconseguir, apunta, s'hauria associat amb Mario Cortés per integrar-se a la llista del PSC, Sumem per l'Albiol - CP, una butlleta electoral que, de fet, liderarà per davant del socialista. La situació l'ha aprofitat ERC, que es presenta davant dels veïns del poble com «l'alternativa a un govern de CiU-PSC a l'Albiol que ha acabat com el rosari de l'Aurora».

 

Andreu Carrasco torna a ser l'aposta dels republicans, en el cas d'enguany, per recuperar l'alcaldia que havien tingut des del 2005 i que van perdre fa quatre anys. El partit qualifica de «projecte ambiciós i equip renovat» la seva proposta electoral. Recorden que va ser la seva formació qui va guanyar en nombre de vots les eleccions del 2015, i que Lídia Guerrero va arribar a l'alcaldia pel vot del PSC, que tenia la clau del govern amb un regidor davant els tres que es van repartir ERC i CiU.

 

La formació republicana, en un comunicat emès arran de la situació al poble, no perd l'oportunitat de titllar d'«autoritària amb l'oposició però també deslleial amb els seus companys de govern» l'actitud de l'alcaldessa. La prova de tot plegat, sentencien, és que «en el ple municipal del mes de febrer, l'alcaldessa i els dos regidors que ella acaba d'expulsar del govern es van llençar els plats pel cap».