Alforja tindrà un supermercat l'any vinent

Un operador «molt interessat» ja ha contactat amb l'Ajuntament
Terrenys adjacents al cementiri d'Alforja, on es construirà l'ampliació i un supermercat | Àngel Ullate

 

Alforja tindrà, al llarg de l'any vinent, un supermercat. L'Ajuntament del municipi ja ha engegat els tràmits d'expropiació de l'antiga Valira, que permetran ampliar el cementiri i que un operador privat hi construeixi una gran superfície de 800 metres quadrats. Segons la previsió, suposarà crear 22 llocs de treball nous, i la seva ubicació s'ha pensat en clau estratègica.

Terrenys de l'antiga Valira d'Alforja | Àngel Ullate

 

Segons l'alcalde del municipi, Joan Josep Garcia, la idea és expropiar els terrenys de l'antiga Valira, una empresa de material de cuina, des de paelles a carmanyoles, que va traslladar-se anys enrere a Reus. Aquell espai havia quedat en desús i ara acollirà dos serveis completament diferents. Per una banda permetrà ampliar el cementiri municipal, però per l'altra també deixarà lloc per a la instal·lació del primer supermercat de grans dimensions del poble i de la zona.

El cementiri d'Alforja s'ampliarà l'any vinent | Àngel Ullate

 

Una localització estratègica

Joan Josep Garcia considera que la ubicació és estratègica, situat a la rotonda de la carretera de Cornudella i, per tant, «és l'entrada a les Muntanyes de Prades, i hi ha molt de trànsit». Els tràmits estan avançats, i han arribat als serveis jurídics de la Diputació de Tarragona, on poden quedar resolts aquest mateix 2019. A partir de llavors, i durant l'any 2020, caldrà fer les modificacions urbanístiques pertinents per deixar els terrenys a punt perquè hi entri l'operador privat.

Entrada d'Alforja | Àngel Ullate

 

«Tenim un operador que està molt interessat a posar un supermercat», explica el batlle. L'Ajuntament, de fet, ja ha tingut contactes amb l'empresa de la qual no poden revelar el nom. El calendari previst és que durant l'any vinent es resolguin els tràmits i que també s'executi la construcció de l'establiment, que obriria portes durant el mateix 2020.

Més enllà de la ubicació estratègica, destaca l'alcalde, servirà també per oferir un servei que ara mateix no existeix al poble ni als municipis veïns i, a més, crear una vintena de llocs de treball. Es tracta d'una de les línies d'actuació del govern local. Durant el seu tercer mandat consecutiu, Joan Josep Garcia assegura voler ampliar i millorar la cartera de serveis del poble, des de l'àmbit de l'educació, amb el trasllat de l'escola bressol, fins als esportius, amb el seu centre al Parc d'Amics d'Alforja.

"🗣ENTREVISTA: Parlem amb l'alcalde d'Alforja sobre el futur del poble i la regió" "🌰'Temps d'avellana', la nova campanya per promocionar l'avellana del territori"