Ataquen la placa del parc 1-O que s'havia d'inaugurar a les Borges del Camp

Els fets s'han produït la matinada d'aquest diumenge
La placa atacada la darrera matinada a les Borges del Camp. | Cedida

 

Les Borges del Camp ha estat l'escenari, la matinada d'aquest diumenge, 30 de setembre, d'un acte vandàlic contra la placa del parc del Primer d'Octubre d'aquest petit poble del Baix Camp. El parc, i per tant les plaques que n'acrediten el nom, havien d'inaugurar-se aquest diumenge en un acte convocat a la una del migdia, però que l'Ajuntament ja ha anunciat que es farà igualment.

 

Ataquen la placa del parc de l'1-O a les Borges del Camp

Poc abans de les dues de la matinada d'aquest diumenge, 30 de setembre, un veí de les Borges del Camp ha pogut veure un parell de cotxes a les immediacions d'aquest parc. En acostar-se a aquests dos vehicles, van marxar. En aquell moment, el veí en qüestió va optar per avisar al ervei de Vigilància Nocturna municipal d’aquest fet. Un cop activat, des del servei es va comprovar que l'acte vandàlic ja s'havia consumat: una de les plaques del parc que s'inaugura aquest diumenge va ser pintada amb esprai de color negre, de manera que la inscripció «Parc del Primer d'Octubre» és del tot il·legible.

 

Hi ha una segona placa que els autors de la bretolada no van pintar, però que en canvi també van atacar, en aquest cas arrencant el plàstic protector que duen. La reacció per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges del Camp ha estat ràpida: l'acte per aquest migdia se celebrarà tal com estava previst, de manera que des d'aquest mateix diumenge, les Borges del Camp disposarà d'aquest espai públic amb el nom de l'1 d'octubre, la data del referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

 

En un comunicat que han fet públic a mig matí d'aquest diumenge, des de l'Ajuntament de les Borges del Camp han explicat que no és el primer conflicte que es produeix a la vila en relació amb nomenclatura o simbologia independentista. «Les Borges del Camp mesos enrere ja ha estat un parell de vegades l’objectiu de les brigades de neteja que actuen a les nits per treuen llaços grocs i pancartes per la llibertat dels presos polítics», han dit des del consistori, des d'on asseguren que no s'han produït incidents de cap mena.