Un curtcircuit deixa bona part de Riudoms sense llum

Un grup electrogen ha permès restablir el subministrament a 3.500 dels 3.800 abonats afectats

Operatius dels Bombers i de la Policia Local han actuat quan han rebut l'avís | Ajuntament de Riudoms

Bona part dels veïns de Riudoms s'han quedat sense llum aquest dijous. Segons ha informat l'Ajuntament a través de les seves xarxes socials, s'ha produït «una avaria important a un transformador d'Endesa». A dos quarts d'onze del matí s'ha informat, des del consistori, que s'estava treballant per reparar l'equip afectat. Mitja hora més tard, també a través de les xarxes socials, s'ha anunciat que Endesa havia comunicat a l'Ajuntament que durant l'hora següent es podria restablir el subministrament elèctric a gran part del poble.

Bombers i Endesa s'han mobilitzat arran del curtcircuit produït en un quadre elèctric | Ajuntament de Riudoms

Un curtcircuit deixa sense llum bona part de Riudoms

Segons ha informat la companyia elèctrica a TarragonaDigital, s'ha produït un curtcircuit minuts abans de les deu del matí que ha afectat un grup de transformació elèctrica que ha deixat sense subministrament 3.800 abonats. S'ha alertat als Bombers de la Generalitat, que quan faltava un minut per les deu han rebut l'avís i han activat dues dotacions fins al carrer de Sant Antoni, a l'altura del número cinc, on hi ha el quadre elèctric afectat.

Els Bombers, que havien rebut l'avís perquè sortia fum de l'equip elèctric, han certificat que s'havien cremat els cables de la instal·lació i hi han treballat durant menys d'una hora. Ha estat llavors quan Endesa ha començat la tasca d'anàlisi del problema i reparació. Segons la companyia elèctrica, s'ha malmès part de la instal·lació elèctrica de dins del centre i cal canviar-la.

Com que els treballs poden allargar-se unes hores, han sol·licitat la instal·lació d'un grup electrogen per restablir el subministrament elèctric mentre es treballa en l'avaria del centre de transformació. Els cables s'han cremat i cal retirar-los, sanejar l'espai i reparar la instal·lació. Amb el grup electrogen s'ha restablert el subministrament a 3.500 dels abonats afectats; els 300 restants haurien de recuperar-lo avui al vespre.

"🎅AGENDA: A Riudoms ja ha arribat l'època més màgica de l'any" "🎄AGENDA: Tots els actes per un Nadal especial a Riudoms!"