Nou brot al Camp de Tarragona: 3 positius entre Reus i Almoster, i 8 contactes en seguiment

Haurien fet el Camino de Santiago amb una quarta persona, aïllada ara a Girona | Els contactes, controlats
Almoster, en una imatge d'arxiu | Cedida

El Departament de Salut ha confirmat un nou brot de coronavirus detectat a Reus i Almoster, a la comarca del Baix Camp. Es tracta de quatre persones que, segons les primeres informacions, haurien fet juntes el Camino de Santiago. Dels quatre positius, tres són als municipis d'Almoster i Reus i l’altre en un municipi de Girona. Ara Salut fa el seguiment de vuit contactes, que no presenten simptomatologia, i que ja estan aïllats.

Tres positius a la Policia Local de Mont-roig

Tres agents del cos de la Policia Local de Mont-roig del Camp han donat positiu en coronavirus. La notícia ha transcendit avui divendres, 17 de juliol, i una quarta persona —que no forma part del cos— també estaria infectada. S’han hagut d’aïllar diversos agents, per prevenció, i la comissaria policial municipal ha quedat minvada, amb una falta important d’efectius. Els Mossos d’Esquadra hi han enviat policies de reforç.

Els casos, detectats dilluns

Les alarmes al si de la policia local mont-rogenca van saltar, precisament, dilluns, 13 de juliol, quan es va tenir coneixement d'aquests tres casos. Un dels agents és a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Reus i, ara mateix, es fa el seguiment a una quarantena de persones.

La resta de brots a Tarragona, sense novetats

Més enllà d'aquests nous casos, els brots detectats la regió sanitària del Camp de Tarragona es mantenen sense novetats. El d'una família de la ciutat de Tarragona, amb 10 casos i 37 en seguiment. El que afecta 6 persones de Perafort, la Secuita i Tarragona, també en l'àmbit familiar, que manté aïllats 45 contactes. El de Reus i les Borges del Camp, amb 3 casos i 18 contactes fent-se seguiment. El brot de Valls4 casos i 18 en seguiment, i el de Torredembarra i Roda de Berà són 3 casos i 21 en seguiment.

"Agenda: Arrenca la Festa Major de Castellvell!" "L'espai natural tarragoní que serà escenari d'una sèrie a Instagram Stories"