El brot de la Selva del Camp ascendeix a 27 positius

Es van haver de fer proves als avis de la residència El Vilar, que han donat negatiu
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de la Selva del Camp | Google Maps

El brot de coronavirus de la Selva del Camp detectat el passat divendres, 28 d'agost, afecta ja 27 persones. Segons ha informat l'Ajuntament, els tests PCR que s'han realitzat en els darrers dies han pogut confirmar un increment els casos positius, que se sumen als que ja hi havia al municipi. 

La setmana passada el consistori va confirmar l'existència d'un brot de coronavirus que afectava 9 persones de la mateixa família. A partir d'aquell moment es va començar a fer el seguiment dels contactes més propers de les persones positives i a realitzar-los les proves PCR corresponents. Els nous casos positius han fet incrementar el total de malalts fins a 27. D'aquests, 15 es van detectar en els tests realitzats durant el divendres i dissabte, mentre que els 3 restants s'havien fet les proves aquest dilluns.

Els avis de la residència El Vilar, negatius

Algunes de les persones que han donat positiu tenien vincles amb la residència de gent gran El Vilar, i per aquest motiu els avis i àvies residents també es van haver de fer les proves PCR, les quals totes van donar negatiu. Actualment s'està a l'espera de fer els tests als treballadors del centre.

L'Ajuntament de la Selva indica que amb aquests 27 casos s'ha arribat a la xifra més alta de positius durant la pandèmia del coronavirus. Per aquest motiu, insisteixen en respectar «al màxim» les mesures de seguretat: dur mascareta, rentat de mans i distància de seguretat. A més, recorden que estan prohibides les reunions de més de 10 persones i es recomana no fer trobades amb persones amb qui no es convisqui.

"Urgent: Nou brot de coronavirus amb 9 positius en un poble del Baix Camp" "Descobreix Miami Platja amb la nova campanya 'Aquí hi ha comerç'"