Més de 2.000 persones es concentren a Riudoms pels dos ciclistes morts a Montbrió

El matí d’aquest diumenge ha estat marcat per l’homenatge que milers de persones han realitzat a Riudoms als dos ciclistes morts a Montbrió
Familiars i amics de les dos víctimes han posat flors per honrar la memòria d'Esteban i Ignasi. | Laia Solanellas

Matí emotiu i de solidaritat a Riudoms. Més de 2.000 ciclistes s’han concentrat al passeig Germans Nebot de Riudoms per fer un homenatge en memòria d’Esteban i Ignasi, els dos ciclistes que van perdre la vida a Montbrió del Camp el passat diumenge quan un conductor novell que va donar positiu en drogues els va envestir frontalment. El jove, pel qual van demanar presó, va quedar finalment en llibertat amb càrrecs.

GALERIA DE FOTOS: La concentració ciclista a Riudoms en imatges

Els familiars de les dues víctimes, l’Ajuntament de Riudoms i el club de ciclistes han deixat flors al lloc dels fets i una gran majoria dels ciclistes que s’han congregat portaven el mallot amb missatges. Cal destacar que els ciclistes han recorregut els carrers de la vila en marxa lenta fins a arribar al quilòmetre 8 de la T-310, entre Riudoms i Montbrió del Camp, on va tenir lloc el tràgic succés. En aquest punt, les dues filles de les víctimes han pronunciat unes emotives paraules als seus pares. 

Els ciclistes han tallat la T-310 durant l'homenatge al lloc dels fets. | Laia Solanellas
 

La concentració ciclista a Riudoms ha estat un acte molt emotiu i reivindicatiu

L’acte ha començat a les deu del matí a la rotonda de la carretera N-340, al seu pas per Cambrils en direcció a Montbrió. Cal destacar que ha estat molt emotiu i les moltes persones que s’hi han desplaçat han honorat la memòria dels dos homes d’uns 60 anys que van perdre la vida el diumenge passat a la carretera.

Els ciclistes han tallat també el tram de carretera T-310 entre Riudoms i Montbrió per recordar Ignasi i Esteban i per demanar respecte pels ciclistes, un canvi en l’educació viària i també en el codi penal. Des de Rodabike Cambrils, els principals impulsors de la iniciativa, destaquen que és fonamental respectar la distància de seguretat de metre i mig si es vol avançar un ciclista en la carretera. El lema és clar; «No volem més morts a les carreteres».

Mallots i bicicletes per honorar la memòria dels dos ciclistes morts a Montbrió del Camp. | Laia Solanellas

 

El manifest de l’Associació de Ciclistes Professionals demana un enduriment de les lleis en protecció dels ciclistes

«Que fàcil és matar en aquest país quan l'arma és un vehicle motoritzat, però de res serveix indignar-se», resa el manifest de l’Associació de Ciclistes Professionals. També reclamen unes sentències més fermes en un tema tan seriós com la seguretat dels ciclistes a la carretera, expressant que «dóna igual que el causant vagi begut o drogat, els polítics prefereixen identificar-se amb els botxins i no pas amb les víctimes i és igual que es mati a un o a molts, mai hi haurà més de quatre anys de condemna, a la qual cosa s’ha de restar les rebaixes que els jutges decideixin aplicar».

S'ha fet la lectura d'un manifest abans de sortir cap al lloc dels fets. | Laia Solanellas

 

Per aquest motiu, l’Associació de Ciclistes Professionals sol·licita que «tornin al Codi Penal les imprudències que causin lesionats o morts si el causant incompleix una norma de trànsit; que s’augmentin les penes fins els nou anys de presó per aquells qui causin un accident amb més d’una víctima i a més, estigui provocat per l’alcohol, les drogues o els comportaments temeraris; i que es condemni fins a quatre anys de presó aquelles persones que causin un accident i marxin independentment de ferir o matar altra persona.

Per últim, afegeixen que aquest enduriment del Codi Penal no només protegeix als ciclistes, sinó totes aquelles víctimes d’accidents, vianants, passatgers o motoristes. «Per una llei justa», és el que totes les veus dels ciclistes diuen avui a Riudoms.

'Purito' Rodríguez també ha acudit al homenatge a Riudoms

Entre els milers de persones que s'han manifestat a Riudoms, també hi havia reconegudes personalitats del ciclisme com Joaquim 'Purito' Rodríguez o Javier Florencio. El 'Purito' ha assegurat que volen «justícia» i unes lleis que siguin «més dures», unes normes que beneficiarien a tothom, i no només al col·lectiu dels ciclistes. Per la seva banda, Florencio ha lamentat que el conductor novell estigui en llibertat, garantit que se senten «indefensos« davant el fet que una persona estigui al carrer al dia següent després d'anar drogada i beguda. «Desgraciadament, cada setmana a les set o vuit del matí ens està deixant un amic, i per això volem una llei més justa», ha afegit. 

Al punt exacte on van passar els fets s'ha realitzat un homenatge. | Laia Solanellas

 

"El Misteri de la Selva es representarà el 14 i 15 d'agost a la Selva del Camp" "Arriba a Prades aquest mes d'agost «Vinyetes: història del còmic en català»"