Castellvell del Camp organitza un concert solidari per ajudar a un orfenat d'Uganda

La cita serà diumenge, 1 de desembre, a la Parròquia Sant Vicenç Màrtir | El preu de l'entrada serà voluntària i es pagarà en acabar el concert
Aba Taano seran a Castellvell del Camp per oferir un concert solidari amb una ONG que manté un orfenat d'Uganda | cedida
 

Aquest diumenge, 1 de desembre, teniu una cita solidària a Castellvell del Camp. El grup de gòspel africà, Aba Taano, oferirà un concert solidari a la Parròquia Sant Vicenç Màrtir a les 18.30 hores. Els beneficis es destinaran a una ONG que es fa càrrec d'un orfenat de Kireka, als afores de la ciutat de Kampla, a Uganda. El preu de l'entrada serà en format taquilla inversa, és a dir, el preu el posarà cada espectador i es pagarà, voluntàriament, en acabar el concert. Cada espectador decidirà quant creu que val l'entrada del concert que acaben de veure i farà la seva aportació voluntària. 

 

La música d'Aba Taano manté un orfenat que té cura amb infants ugandesos

Aba Taano significa 'Els Cinc' i està format per cinc components que ofereixen música a cappella, és a dir, només amb les seves veus. Els cinc integrants del grup són Derrick, el director i baix de la banda, Mayanja, que també és qui interpreta els baixos, Nabbale, la mezzo, Kimeze, el baríton, i Kamoga, un altre baix. Destacar que, al llarg dels seus onze anys de carrera, el grup ha guanyat deu premis internacionals de veus a cappella, el més recent va ser a Finlàndia durant aquest any. 

 

Els beneficis que Aba Taano recapten durant els seus concerts, són la font d'ingressos principal del projecte 'Músicas para salvar vidas', una iniciativa que té cura d'una trentena de nens i nenes que viuen en un orfenat a Uganda, el mateix on van créixer els cinc membres de la banda. En l'orfenat eduquen als infants perquè puguin tenir una feina digna. La dansa i la música és una part molt important del projecte, ja que, no hi ha dia que no cantin i molts infants de l'orfenat han acabat dedicant-se professionalment a la música, igual que Aba Taano. 

 

Amb el seu gòspel han recorregut centenars d'escenaris arreu de l'Estat espanyol i d'Europa i, amb les seves espectaculars veus, ens traslladen a l'univers de la música vocal de qualitat a través de cants zulú, xhosa i bantu, soweto, així com del gòspel americà. També oferiran versions de pop i altres cançons típiques del centre i del sud d'Àfrica.