La cooperativa de l'Aleixar registra un forat de 4,5 milions d'euros

La línia d'ajuts que es va plantejar des de l'Ajuntament ha rebut molt poques sol·licituds

La cooperativa agrícola de l'Aleixar, ha presentat aquest dimecres al municipi en una assemblea extraordinària, la quantitat definitiva del forat de la secció de crèdit que arriba fins als quatre milions i mig d'euros, una xifra més gran del que s'havia imaginat. La quantitat la va donar a conèixer el consell rector de la cooperativa, davant dels 200 socis que van assistir a l'assemblea.

No s'esperava que el forat arribés als 4,5 milions d'euros

Els Mossos d'Esquadra i el jutge encarregat del cas, estan en procés d'investigació dels fets mentre que la cooperativa agrícola intenta negociar el deute, actualment es troba en preconcurs de creditors. En un primer moment es va pensar que la quantitat del forat romandria sobre els tres milions d'euros, però com ha donat a conèixer l'entitat als seus socis s'ha comprovat que fins i tot ha sobrepassat la quantitat amb un milió i mig més de dèficit.

Un forat desmesurat

Tenint en compte que la Cooperativa de l'Aleixar es considera petita, els quatre milions i mig d'euros suposa un forat immens tant per la cooperativa i els seus inversors, com pel poble en general. Des de la junta de l'entitat agrícola es vetlla perquè es tornin els diners que constaven com a crèdits irrecuperables. En aquest cas estaríem parlant de gairebé un milió d'euros que la secció de crèdit va prestar als socis de l'entitat que ho van demanar, i que posteriorment no els han tornat.

Magatzem de la Cooperativa de l'Aleixar
Magatzem de la Cooperativa de l'Aleixar | Isma Llanes

 

El teixit social de l'Aleixar, xarxa d'ajut social

L'alcalde de l'Aleixar, Toni Abelló, ha explicat a TarragonaDigital que la línia d'ajuts que es va plantejar des de l'Ajuntament ha rebut molt poques sol·licituds. Afirma que la gran majoria de peticions han anat en la línia d'ajudar amb el canvi de compte corrent o de domiciliació de rebuts.

La majoria de persones greument afectades per aquest forat econòmic a la secció de crèdit són persones grans a qui, relata el batlle, han ajudat els fills i familiars propers, en cas de necessitar-ho. També els comerços del poble han decidit actuar per tal de parar el cop, i avalen aquelles famílies o persones que els demanen pagar al mes següent.

A la dreta, instal·lacions de la Cooperativa de l'Aleixar
A la dreta, instal·lacions de la Cooperativa de l'Aleixar | Isma Llanes

 

3,5 milions d'euros s'actius i de comptes personals

D'altra banda, un milió i mig d'euros que també s'han perdut eren actius de la cooperativa i que ara entren dins del fort econòmic. A més, també s'ha perdut gairebé dos milions d'euros que procedien dels comptes corrents personals dels socis impositius. Tot aquest entramat està en actual investigació per un jutjat de Reus, on es donen acusacions de delictes econòmics en la gestió de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar.


Comentaris