Crisi de govern a menys d'un mes de les eleccions a l'Albiol

L'alcaldessa ha cessat dos regidors després que es neguessin a donar suport a una modificació de la regulació de la Zona Club
Crisi de govern a menys d'un mes de les eleccions a l'Albiol | Reusdiari.cat

 

 

L’alcaldessa de l’Albiol (Baix Camp), Lídia Guerrero (PDeCAT), ha expulsat del govern els regidors Mario Cortés (PSC-CP) i Albert Pujol (PDeCAT). Segons informa en un comunicat, els ha cessat després de negar-se a donar suport a la modificació puntual de les normes subsidiàries del planejament municipal de l’Albiol pel que fa a la regulació de la denominada Zona Club de propietaris Villa Urrutia.

 

Guerrero atribueix l’actitud dels regidors a «un clar posicionament electoral», atès que conflueixen plegats al 26-M sota la candidatura de SUMEM per l’Albiol-CP. D’aquesta manera, el govern queda en clara minoria amb la regidora Isabel González i la mateixa alcaldessa, davant els tres regidors d’ERC-MES i els dos regidors apartats que passen a l’oposició.

 

  

Mitjançant un decret, Guerrero ha cessat els dos regidors com a membres de la Junta de Govern i els ha retirat les competències. Mario Cortés era regidor de Serveis Municipals, Llicències i Gestió de Béns Patrimonial, i Albert Pujol d’Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica.

 

 

 

 

«Traïció a la confiança dipositada»

En el comunicat, l’alcaldessa ha assenyalat que en el ple del 20 de febrer «es va evidenciar la diferència de criteri al respecte, causant un gran malestar atesos els mesos de treball i negociacions dutes a terme per assolir una modificació i un conveni que gaudia del vistiplau de totes les parts, fins i tot de la Comissió Territorial d’Urbanisme, però en un clar posicionament electoral els regidors a govern van decidir retirar el suport a la tasca feta».

 

Els dos regidors conflueixen plegats sota la candidatura de SUMEM per l’Albiol-CP i, segons Guerrero, això evidencia «els motius ocults de la seva actuació». Segons ella, «la campanya engegada contra l’equip de govern i d’actuacions ja aprovades, evidencia la traïció a la confiança dipositada i fa impossible mantenir les delegacions».

 

L’alcaldessa apunta que un dels regidors expulsats, Albert Pujol, es va voler postular com a cap de llista per la formació de Units per l’Albiol (Junts), però no va obtenir el suport necessari i hauria decidit buscar una alternativa.

 

 

Et pot interessar: