Declaren els guàrdies civils que haurien resultat lesionats l'1-O a Mont-roig del Camp

Hi ha tres veïns del municipi investigats per atemptat i lesions als agents
Imatge d'unes 200 persones davant dels jutjats de Reus, en una concentració de suport als veïns de Mont-roig | ACN

 

Els dos guàrdies civils que haurien resultat lesionats durant la jornada del referèndum de l'1-O a Mont-roig del Camp, a la comarca del Baix Camp, han declarat avui dilluns, 4 de febrer, per videoconferència. El jutjat d'instrucció número 1 de Reus investiga tres veïns del municipi per atemptat i lesions als agents.

Segons ha explicat el col·lectiu d'Advocats Voluntaris, els guàrdies civils han ratificat la seva declaració de l'atestat i han relatat com van anar els fets segons la seva versió, on els agents haurien patit danys, un al canell i l'altre als dits, per part dels investigats. A més, aquest dilluns també ha declarat de forma presencial un tercer guàrdia civil, instructor de l'atestat, tot i que no va ser testimoni directe dels fets, ja que en aquell moment no es trobava a l'institut Antoni Ballester.

La instrucció, quasi acabada

La fase d'instrucció està pràcticament acabada després que ja hagin passat pels jutjats els guàrdies civils i els tres veïns investigats, que al novembre es van negar a declarar davant la jutgessa que porta el cas i només van respondre a les preguntes dels seus advocats. Dos estan imputats per causar lesions a agents de la Guàrdia Civil i un tercer per actuar de «líder» de les persones concentrades a les portes del centre. Els Advocats Voluntaris de l'1-O demanen l'arxivament de la causa.

Mont-roig va ser un dels municipis on es va viure una jornada de l'1-O convulsa. Els agents van ruixar gas lacrimogen per poder accedir al punt de votació, segons van denunciar les persones que s’hi aplegaven. A més, la imatge de tots els veïns «acompanyant» la Guàrdia Civil fins a la sortida del poble es va fer viral.

"L'Albiol ja compta amb guàrdies rurals que vetllaran per la seguretat del municipi" "PER SANT BLAI, BLAIETS! Les galetes del Baix Camp que curaven el mal de gola"