Declaren els guàrdies civils que haurien resultat lesionats l'1-O a Mont-roig del Camp

Hi ha tres veïns del municipi investigats per atemptat i lesions als agents

Els dos guàrdies civils que haurien resultat lesionats durant la jornada del referèndum de l'1-O a Mont-roig del Camp, a la comarca del Baix Camp, han declarat avui dilluns, 4 de febrer, per videoconferència. El jutjat d'instrucció número 1 de Reus investiga tres veïns del municipi per atemptat i lesions als agents.

Segons ha explicat el col·lectiu d'Advocats Voluntaris, els guàrdies civils han ratificat la seva declaració de l'atestat i han relatat com van anar els fets segons la seva versió, on els agents haurien patit danys, un al canell i l'altre als dits, per part dels investigats. A més, aquest dilluns també ha declarat de forma presencial un tercer guàrdia civil, instructor de l'atestat, tot i que no va ser testimoni directe dels fets, ja que en aquell moment no es trobava a l'institut Antoni Ballester.

La instrucció, quasi acabada

La fase d'instrucció està pràcticament acabada després que ja hagin passat pels jutjats els guàrdies civils i els tres veïns investigats, que al novembre es van negar a declarar davant la jutgessa que porta el cas i només van respondre a les preguntes dels seus advocats. Dos estan imputats per causar lesions a agents de la Guàrdia Civil i un tercer per actuar de «líder» de les persones concentrades a les portes del centre. Els Advocats Voluntaris de l'1-O demanen l'arxivament de la causa.

Mont-roig va ser un dels municipis on es va viure una jornada de l'1-O convulsa. Els agents van ruixar gas lacrimogen per poder accedir al punt de votació, segons van denunciar les persones que s’hi aplegaven. A més, la imatge de tots els veïns «acompanyant» la Guàrdia Civil fins a la sortida del poble es va fer viral.