Detenen l'exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar

Els Mossos d'Esquadra l'han detingut a casa seva en el marc de les investigacions judicials pel forat econòmic

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar, Àngels Salvat. Segons ha avançat RAC1 i ha corroborat TarragonaDigital, la policia catalana l'ha detingut a casa seva aquest migdia en el marc de les investigacions judicials que està duent a terme el jutjat d'instrucció número 3 de Reus. El jutge Diego Álvarez de Juan investiga el forat econòmic de la Cooperativa de l'Aleixar aparegut a través de la seva secció de crèdit.

Segons testimonis presencials, els Mossos d'Esquadra haurien detingut qui havia estat directora de la secció de crèdit de la Cooperativa a casa seva, d'on feia setmanes que, segons les mateixes fonts, no en sortia. Durant el mateix operatiu haurien escorcollat el domicili, una actuació que des dels Mossos d'Esquadra no es confirma a causa del secret d'actuacions que va dictar el jutge sobre el cas.

Cartells penjats per tot el poble contra la directora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar
Cartells penjats per tot el poble contra la directora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar | Cedida

 

Segons els testimonis, l'entrada a l'habitatge l'haurien dut a terme agents vestits de paisà, mentre que la detenció i posterior trasllat a les dependències policials ja s'hauria fet amb un cotxe logotipat dels Mossos d'Esquadra però sense arribar a emmanillar a Salvat. Està previst que Salvat passi la nit a la comissaria de Reus i presti declaració demà davant el jutge.

Pengen cartells acusant l'exdirectora de la secció de crèdit

L'Aleixar s'ha despertat, avui, amb tot de cartells penjats que acusaven directament l'exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar de ser responsable de la situació. Tant a casa de la detinguda com a les instal·lacions de la Cooperativa i del caixer del poble s'hi poden llegir proclames reclamant els diners desapareguts i amb acusacions d'«estafadora». La indignació dels veïns de l'Aleixar, continguda fins ara, s'ha expressat a través d'acusacions i reivindicacions plasmades a les parets del poble.

 
Cartells penjats a l'Aleixar contra la directora de la secció de crèdit de la Cooperativa
Cartells penjats a l'Aleixar contra la directora de la secció de crèdit de la Cooperativa | Cedida

 

Primeres denúncies de la Cooperativa contra els deutors

Precisament aquest dimarts ha transcendit que la Cooperativa havia emprès les primeres accions legals contra els socis que hi devien crèdits. Aquests crèdits, que no s'haurien reclamat mai fins ara, sumarien un milió d'euros i estarien repartits entre diverses desenes de socis. El de més volum econòmic seria el que hauria contret un empresari del poble, que ara es nega a tornar els 300.000 euros que la Cooperativa li hauria deixat.


Comentaris