Crisi política a ERC d'Alforja amb la dimissió del seu president local

El polític republicà acusa el seu partit de treballar en una candidatura alternativa a la seva de cara a les pròximes eleccions municipals
Sendo Martorell, en una imatge d'arxiu | Cedida

Terrabastall polític a Alforja.  El regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'ajuntament del municipi i president local del partit, Sendo Martorell, ha fet pública una carta oberta a  «la militància, simpatitzants i amics d'ERC» on explica que dimiteix de la presidència local  «trist i decebut amb el partit, sobretot amb qui el dirigeixen des de la Federació Comarcal i la Regional» ja que, segons el dirigent republicà, s'ha actuat a les seves esquenes per tal de configurar una llista electoral sense comptar per res amb ell de cara a les eleccions locals de 2019.

 

Martorell s'autodefineix a la carta com  «un home de partit amb unes fortes conviccions» i explica que va considerar fer el pas endavant i posar-se com a president local d'ERC  «quan la secció local va quedar escapçada per la dimissió del nº1 i ningú volia fer-se càrrec d'aquest marró» però que  «mai m'ha mogut l'afany de protagonisme, sóc una persona discreta i he preferit sempre treballar a l'ombra que no pas exhibir-me en l'exercici del meu càrrec». Continua explicant que les decisions a ERC sempre s'han pres amb  «tarannà assembleari» a la vegda que assegura que mai abans el partit havia imposat candidats.

 

La Federació Comarcal d'ERC Baix Camp entra en joc a Alforja

Martorell explica al text que han pogut llegir ja els militants republicans del municipi que la federació comarcal del partit va convocar tots els presidents locals per  «posar fil a l'agulla de les eleccions municipals de l'any vinent i per saber com estava la situació a cada poble de la comarca». Pel que fa a Alforja, Martorell, que era a la reunió va explicar que es tornaria a presentar doncs  «serà difícil trobar gent per fer-la».

 

Aparentment la decisió es va acceptar per part de les instàncies superiors del partit però ja al mes d'agost  «una persona de la meva confiança m'avisa que al poble s'està fent una llista d'ERC amb el vistiplau del partit». A partir d'aquí comencen els dubtes i la decepció creixent de Martorell qui assegura que  «a mi, si se'm convoca i se'm explica que es vol provar amb una altra persona, que es volen fer canvis, jo no tinc cap problema, però d'aquesta manera no»

 

Dimissió i crítiques de Sendo Martorell cap al seu partit

Martorell assegura que aquests moviments del partit  « m'han fet fer el ridícul amb gent amb qui ja havia parlat per integrar la llista. Tot molt lamentable». Fruit de tot això ha presentat la seva dimissió com a President de la Secció Local  «trist i decebut però content per la feina feta tant a la secció com a l'ajuntament». 

 

Per la seva banda, des d'ERC, el president comarcal del Baix Camp F. Xavier Làzaro ha evitat entrar a valorar la carta de Martorell i només ha volgut  «donar les gràcies a Rosendo Martorell per la seva tasca al capdavant de la secció local, a l'ajuntament d'Alforja i al Consell Comarcal durant 12 anys».