Arriba a Prades una nova edició de la Festa del Bolet

Durant el cap de setmana, Prades s'omplirà de bolets, música i bon ambient
Prades, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

 

Amb l’arribada del fred, les activitats típicament tardorenques no s’aturen a Prades. Aquest cap de setmana, el municipi del Baix Camp viurà una nova edició de la Festa del Bolet amb diverses iniciatives per a petits i grans.

 

Des de la plaça Major de Prades, sortida a buscar bolets

Dissabte, 10 de novembre, a partir d’un quart de deu del matí, la festa començarà amb una caminada familiar al costat dels microbiòlegs Francisco Barrajón, Adela Mas i Mercedes Pigem, autors del llibre ‘Bolets de les muntanyes de Prades i boscos de Vimbodí i Poble’, a més del tofonaire Dídac Espasa.

 

El punt de trobada d’aquesta sortida serà la plaça Major, des d’on la comitiva popular arrencarà cap a buscar bolets.

 

Després de tombar pel bosc, ja a les set de la tarda, el Centre Cívic de Prades acollirà la presentació del llibre ‘Bolets a les Muntanyes de Prades i boscos de Vimbodí i Poblet’, una trobada on els autors explicaran dubtes, anècdotes i vivències relacionades amb les espècies de bolets catalogades.

 

Dissabte, a Prades, petits i grans podran omplir el cistell de tota mena de bolets | Cedida

Exposició de bolets a l'Ajuntament de Prades

L’endemà diumenge, 11 de novembre, la Festa seguirà amb una exposició boletaire a la sala d’actes de l’Ajuntament de Prades. Allà, a partir de les deu del matí, s’hi mostraran les espècies trobades durant la sortida del dia anterior.

 

A més, també hi tindrà lloc un concurs de bolets en què es premiaran diverses modalitats boletaires. El recull més variat, el recull més ben documentat, el bolet més gran, el bolet més curiós o rar i el rovelló més gran seran les categories que competiran en tot un certamen típic i de la terra.

 

Fi de festa amb els Four Cats Street Dixie

A les dotze del migdia, hora del vermut, la Festa del Bolet 2018 clourà amb bon jazz i bon ambient, amb l’actuació dels Four Cats Street Dixie. A la plaça Major de Prades, swing i bolets es donaran la mà per posar fi a un gran cap de setmana.