La Festa de les Relíquies a Riudoms se celebra del 5 al 19 de maig

Riudoms celebra la Festa de les Relíquies els diumenges de maig

Una programació plena d'activitats que té com acte principal la Festa Medieval del Cavaller Arnau

El mes de maig a Riudoms comença amb un calendari ple d'activitats amb el cicle d'actes que s'emmarca en la Festa de les Relíquies. En aquest esdeveniment es porten a cap un conjunt d'activitats que es realitzen els diumenges del mes de maig. 

La Festa de les Relíquies de Riudoms

El passat diumenge dia 5 el Teatre Auditori Casal Riudomenc va donar inici al programa d'actes amb l'obra 'La nena dels pardals', un espectacle de poesia sobre la infància i el respecte a la vida que tenen. Aquesta obra de la mà de la companyia Teatre al Detall va tractar sobre els petits herois quotidians.

Festa Medieval del Cavaller Arnau

El cicle continuarà aquest diumenge, dia 12 amb la festa Medieval del Cavaller Arnau, on durant tota la jornada es recordarà la fundació del municipi de Riudoms per part del Compte Arnau del Palomar. Les activitats començaran a les 10.30 hores amb espectacles familiars, animacions infantils, atraccions, tallers i un dinar de germanor. A més els elements i grups festius de Riudomses reuniran a la plaça de la vila. També hi haurà una demostració d'oficis i una exposició de la Cucafera.

D'altra banda, també aquest diumenge es procedirà a fer la celebració religiosa de la Festa de les Relíquies, amb una missa a l'Església Sant Jaume Apòstol i una processó a les 12.30 hores, amb les relíquies de Sant Bonifaci, Sant Julià i Sant Vicenç. Posteriorment a dos quarts de nou del vespre, a la sala multiús del Casal Riudomenc es realitzarà el Ball de les Relíquies, a càrrec del Duo Atempo.

Quart Aplec de Sardanes de la Vila de Riudoms

El penúltim cap de setmana del mes de maig donarà per finalitzada la programació d'activitats de la Festa de les Relíquies. Dissabte dia 18, la Biblioteca Pública Antoni Gaudí acollirà la cloenda de l'activitat 'L'hora del Conte', on s'oferirà un espectacle de màgia a càrrec de la companyia MagiaDiver.

L'endemà, 19 de maig, el municipi del Baix Camp acollirà, a les 12 del matí, el quart Aplec de Sardanes de la Vila de Riudoms, amb una ballada a càrrec de la Cobla Reus Jove al recinte de Sant Antoni. La ballada de sardanes es repetirà, a les cinc de la tarda, en aquesta ocasió a la plaça de l'Església, on també participarà la Cobla Mediterrània.

Finalment, i amb motiu del Dia de Museus, la Casa Pairal d'Antoni Gaudí oferirà una visita guiada gratuïta i en finalitzar els assistents escoltaran l'actuació musical a càrrec de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música de Riudoms.