Nou servei de cita prèvia a les OMAC de Mont-roig i Miami Platja

Fins ara només s'atenien dues hores al dia amb cita prèvia, ara, el servei serà de 9.00 hores a 14.00 hores

Aquest dimecres, 15 de maig, les Oficines Municipals d'Atenció a la Ciutadania (OMAC) de Mont-roig del Camp i de Miami Platja posen en funcionament el nou servei de cita prèvia i de gestió del temps d'espera dels usuaris. Així, l'atenció amb cita prèvia s'amplia a tota la franja horària del servei, és a dir, de 9.00 hores a 14.00 hores de dilluns a divendres. Fins al moment, l'atenció amb cita prèvia era només de dues hores al dia. 

Més facilitats per a la ciutadania

L'objectiu d'aquesta nova iniciativa és facilitar els tràmits presencials a la ciutadania i reduir el temps d'espera, incentivant que els usuaris demanin hora de forma anticipada i, alhora, millorar l'organització del servei. Aquest nou sistema es durà a terme gràcies a la instal·lació d'un nou suport tecnològic que permetrà gestionar les cites i els torns. Aquest sistema permet integrar els torns reservats amb cita prèvia amb els torns que no tinguin cita prèvia, donant preferència als primers. D'aquesta manera, els usuaris amb cita prèvia sempre tindran prioritat. 

A més, també s'implantarà un nou sistema de torn que permeti gestionar millor el temps d'espera; amb això, una persona que no tingui cita prèvia podrà agafar torn i conèixer la previsió del temps d'espera i marxar de les oficines durant aquest període. Descarregant el codi QR al seu mòbil, l'usuari podrà aprofitar el temps d'espera previst i controlar, en temps real, quan s'acosta el seu torn. Per demanar cita prèvia, els usuaris ho poden fer via internet, a través d'aquest enllaç, o bé trucant al telèfon 977 837 005, on es pot demanar cita indicant l'oficina, el tràmit i les dades personals. Un cop s'arriba a l'Ajuntament amb cita prèvia, l'usuari haurà de dirigir-se al dispensador de torns i identificar-se amb un DNI, NIE o passaport. 

Altres millores del servei amb el Pla de Millora de les OMAC

Aquesta iniciativa forma part del Pla de Millora que es va aprovar l'any passat i que s'està desplegant amb l'objectiu de millorar la relació entre la ciutadania i l'administració, facilitar al màxim la gestió dels tràmits i les sol·licituds d'informació. D'aquesta manera, el Pla de Millora també contempla altres millores del servei, entre les quals destaca la formació contínua del personal d'aquest departament, concretament, en matèries com administració electrònica, mètodes de treball, habilitats comunicatives, procediment administratiu o transparència i confidencialitat de dades, entre d'altres. 

El Pla també contempla actualitzar la imatge de les oficines, així doncs, es renovaran alguns dels vinils que identifiquen les oficines i que, actualment, es troben en mal estat. També s'instal·laran tauletes digitals per tal que les instàncies i la documentació presentada presencialment quedi registrada digitalment. Finalment, s'està treballant perquè les OMAC siguin una Entitat de Registre IdCat.