Una instantània de les noves imatges publicades del documental 'El cel de Prades'

Es publiquen noves imatges del documental 'El cel de Prades'

Les imatges s'han registrat des del mirador del Pla de la Guàrdia

Diverses instantànies del documental 'El Cel de Prades' tornen a sortir a la llum. L'Ajuntament de Prades ha publicat unes noves imatges d'aquest documental que està produït Carlos Uriarte. Fotografies preses cada 20 segons que formen una especular pel·lícula de les estrelles durant la foscor al municipi. El cel de Prades és el protagonista d'aquest documental audiovisual que es preveu que surti a la llum en un període molt breu.

Noves imatges del documental 'El Cel de Prades'

El tarragoní Carlos Uriarte és astrofotògraf i creador del documental 'El Cel de Prades'. A principis del mes de febrerd'enguany, ja es van fer publiques les primeres imatges que formaran part del documental sobre el cel i l'astrologia de la vila vermella. Ara, l'Ajuntament de Prades ha fet públiques unes altres imatges que no deixen de sorprendre. A poc a poc es va coneixent el documental astrònom.

Imatge del documental «El Cel de Prades».
Una de les imatges que ja es van publicar del documental «El Cel de Prades». | Carlos Uriarte

 

Les noves imatges són del Pla de la Guàrdia

El documental es podrà veure ben aviat al Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades, on es presentarà en la totalitat al públic. El director, Carlos Uriarte, utilitza la tècnica de la càmera ràpida i en aquesta ocasió es mostren gairebé 500 fotografies de 20 segons que han estat sumades per formar un 'timelapse'. En total unes cinc hores de gravació han estat realitzades el 28 de febrer del 2019. Aquest 'timelapse' ha estat gravat a la zona del Pla de la Guàrdia, un mirador de les muntanyes de Prades.

El poble de Prades totalment a les fosques

D'altra banda, i i en col·laboració amb el director del documental, des del consistori de Prades van decidir apagar tota la il·luminació del municipi per deixar-lo totalment a les fosques, amb l'objectiu que es poguessin diferenciar millor les estrelles del cel dePrades. En aquesta línia, també s'ha organitzat la mateixa iniciativa el pròxim 4 de maig, amb l'objectiu de veure a la perfecció les estrelles i que en aquesta ocasió anirà acompanyada  d'activitats d'astronomia gratuïtes per a tots els públics.