Vandalisme contra les plaques de la plaça Primer d'Octubre de les Borges del Camp

Les dues plaques han aparegut pintades de negre
Tornen les accions vandàliques contra les plaques de la plaça Primer d'Octubre de les Borges del Camp | Cedida

 

L'Ajuntament de les Borges del Camp ha denunciat noves accions vandàliques contra les plaques de la plaça Primer d'Octubre del municipi. En aquest sentit, el consistori del municipi del Baix Camp ha informat que les dues plaques han aparegut pintades de negre en una acció vandàlica en contra dels símbols del municipi i del país. 

Pinten les plaques de la plaça Primer d'Octubre de les Borges

Pocs dies abans de l'inici del judici contra els presos polítics, previst per a dimarts vinent, 12 de febrer, el poble de les Borges del Camp s'ha despertat amb les dues plaques de la plaça Primer d'Octubre, pintades de color negre, en una nova acció vandàlica.

Les plaques, les quals rememoren la jornada de l'1 d'octubre de 2017, ja havien estat objecte d'una acció similar la nit del 28 de setembre de 2018, expliquen des del consistori de les Borges del Camp. En aquell moment, uns individus que eren dins de dos cotxes van pintar, de matinada, una de les plaques. 

Un veí va ser qui va alertar dels fets, ja que va avisar d'una presència sospitosa als serveis de seguretat que hi ha al municipi per evitar que també fos pintada l'altra placa i finalment, l'endemà, la plaça va poder ser inaugurada amb les noves plaques i amb un nombrós públic, que amb la seva presència va donar suport a l'acord del ple municipal borgenc que va decidir donar nom de Primer d'Octubre a la plaça on és situat el Llac de la Recer. 

Tornen a pintar les plaques de la plaça Primer d'Octubre de les Borges del Camp | cedida

 

L'1 d'octubre del 2018, inauguració de les plaques commemoratives

Coincidint amb el primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre de 2017 es va procedir a la inauguració de les plaques commemoratives amb el nou nom de la plaça. En aquest sentit, a més de les Borges del Camp, altres municipis van nomenar espais públics amb aquest nom, data commemorativa tant del referèndum com de la reacció estatal que es va traduir en les violentes actuacions policials que es van repetir en nombrosos indrets de Catalunya. 

"La rehabilitació de les Escoles Velles de Riudoms arriba a la seva etapa final" "AGENDA: Cinema, gegants i música a la Festa Major de Santa Eulàlia de Riudecols"