Castellvell del Camp dona el tret de sortida a la Festa Major de Santa Anna

De l'11 al 31 de juliol, el municipi del Baix Camp organitzarà un gran nombre d'activitats en motiu de la celebració de les seves festes
Imatge d'arxiu de la Festa Major de Santa Anna de Castellvell del Camp | Antonio Bistouras

 

Castellvell del Camp comen√ßa a escalfar els motors de la Festa Major de Santa Anna iniciant els actes previs de la festivitat, que s'allargar√† fins el dimecres 31 de juliol i que estar√† farcida de tot tipus d'activitats. D'aquesta manera, el dijous 11 de juliol a les 19.00 hores es donar√† el tret de sortida amb l'inauguraci√≥ de l'exposici√≥ dels treballs de pintura 'CastellvellArt' a Cal Barantx√≥.

L'endem√†, el Grup d'Armats organitzar√† l'activitat infantil MontArmats, i a continuaci√≥ s'inaugurar√† l'exposici√≥ dels treballs realitzats per l'Associaci√≥ de Dones Santa Anna i es portar√† a terme la sessi√≥ de final de curs del Centre de Lecutra. Per una altra banda, dissabte 13 de juliol s'organitzar√† un campionat de nataci√≥ a la piscina municipal i tot seguit se celebrar√† un vermut popular solidari, en solidaritat amb els damnificats de l'Incendi de la Ribera d'Ebre, a l'espai de la pista poliesportiva. A la nit, se seguir√† amb la tradicional Caminada Nocturna que enguany arriba a la seva 28a edici√≥. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not√≠cies de la teva poblaci√≥ i de tot Tarragona, gratis al teu m√≤bil. Fes clic aqu√≠!

El pregó i el gruix d'actes de la Festa Major de Castellvell

La setmana seg√ľent s'iniciaran els actes de la Festa Major de Santa Anna. El divendres 19 de juliol a les 19.00 hores des de la Pla√ßa Jacint Verdaguer es rebr√† al pregoner, l'historiador i arque√≤leg Jaume Mass√≥ Carbadillo, vinculat a l'estudi del patrimoni cultural de Castellvell del Camp. Mass√≥ es dirigirar√† amb el seguici popular fins a la pla√ßa Catalunya on llegir√† el preg√≥ de de Festa Major i donar√† el tret de sortida a les festes amb l'enlairament del coet. Aquest acte donar√† pas al correfoc amb els Diables Banyuts de Castellvell del Camp i la Colla de Diables de La Canonja i, m√©s tard, la pista poliesportiva rebr√† tots els ve√Įns assistents al tradicional sopar de motxila a la fresca, amenitzat amb la m√ļsica de la discoteca Mas&Mas.

Per una altra banda, al matí del mateix dissabte 19 de juliol, a les 10.00 hores, l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp organitza un Taller de Capgrossos per a que els nens i nenes aprenguin a fer-se el seu propi capgròs, que a la tarda podran portar a la Cercavila de la Festa Major. A les 19.00 hores de la tarda, també se celebrarà la Missa i Novena a l'Església de Sant Vicenç Màrtir.

Imatge d'arxiu de la Festa Major de Santa Anna de Castellvell del Camp | Isma Llanes

 

El dissabte 20 de juliol a les 13.30 hores tindr√† lloc la tradicional remullada Holi Party a la pla√ßa Catalunya. A la tarda tamb√© ser√† el torn de la missa i, a la nit, a partir de les dotze, se celebrar√† el Gran Ball de Festa Major amb l'Orquestra Vendetta. El diumenge 21 comen√ßar√† amb la Tirada intercomarcal de bitlles al pati de l'Escola Santa Anna, es procedir√† a la missa de diumenge i a continuaci√≥, a les 13.15 hores, s'organitzar√† un Vermut Txaranguero a la pista poliesportiva. A la nit, hi haur√† un espectacle per a totes les edats amb l'actuaci√≥ de la monologuista i c√≤mica Mayte Carreres i el Mag Albert.

L'endem√†, el mateix dilluns 22 de juliol, els m√©s petits es podran llen√ßar pel Gran Tobogan Aqu√†tic situat al carrer Joan Maragall i a la nit, a partir de les 20.00 hores, se celebrar√† el Tradicional concurs de llan√ßament de pinyols d'oliva. Els seg√ľents dies, es dedicaran a fer tallers de diables i circ, jocs per la mainada i l'habitual partit de casats/des i soltrs/es. El 26 de juliol, dia de la patrona Santa Anna, se celebraran dues misses en honor seu, a les 9.00 hores i a les 12.00 hores del migdia, i la tradicional trobada d'Annes i l'ofrena floral a Santa Anna a l'Ermita. Tamb√© hi haur√† temps per als contacontes, per a la celebraci√≥ de la cinquena edici√≥ del Concurs de curtmetratges PeTitsCURts i per al cinema a la fresca, previ al castell de focs artificials que tancar√† la Festa Major.

Més actes durant l'estiu a Castellvell del Camp

Tot i posar fi a la festivitat de Santa Anna, durant els seg√ľents dies i setmanes, com √©s habitual a cada any, se seguiran celebrant diverses activitats com ara la Trobada Gegantera, la Festa de la Cervesa, el Concert del Liverpool String Quartet, la Tradicional Festa de Sant Joaquim o la Sardinada Popular.

El programa d'actes de la Festa Major de Santa Anna 2019

Dijous dia 11 de juliol

A les 19.00 hores. Inauguraci√≥ oficial de l'exposici√≥ dels treballs de pintura 'CastelvellArt'. Cal Barantx√≥

Divendres dia 12 de juliol

De 18.00 hores a 23.00 hores. Activitat Infantil MontArmats a c√†rrec del Grup d'Artmats de la Parr√≤quia de Sant Vicen√ß M√†rtir. Pista Poliesportiva.

A les 19.00 hores. Inauguraci√≥ oficial de l'exposici√≥ dels treballs realitzats per l'Associaci√≥ de Dones Santa Anna durant el curs 2018/2019. Sala Polivalent de l'Ajuntament.

A les 20.00 hores. Sessi√≥ Final de Curs del Club de Lectura. Ermita de Santa Anna

Dissabte dia 13 de juliol

A les 10.00 hores. Campionat de nataci√≥ a c√†rrec del Club de Nataci√≥ Castellvell del Camp. Piscina Municipal

A les 13.00 hores. Vermut Popular en solidaritat amb els damnificats de l'Incendi de la Ribera d'Ebre. Espai de la Pista poliesportiva.

A les 21.30 hores. 28a edici√≥ de la Caminada Nocturna. Sortida des de La Pista. 

Diumenge dia 14 de juliol

De 12.00 hores a les 14.00 hores. Venda de taules per al ball de la festa major. Bar la Caseta de les Piscines.

Dijous dia 18 de juliol

A les 19.00 hores. Missa i Novena. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

Divendres dia 19 de juliol

A les 10.00 hores. Taller de Capgrossos a c√†rrec de l'Associaci√≥ de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp.

A les 19.00 hores. Rebuda del pregoner, el Sr. Jaume Mass√≥ Carbadillo, a la pla√ßa Jacint Verdaguer. Acompanyat pels elements festius de Castellvell fins a la Pla√ßa Catalunya. En arribar, es donar√† lectura del Preg√≥ de Festa Major i s'enlairar√† el coet d'inici de festes. Seguidament, correfoc de Festa Major a c√†rrec dels Diables Banyuts de Castellvell del Camp i la Colla de Diables de La Canonja.

A les 19.00 hores. Missa i Novena. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

A les 22.30 hores. Tradicional Sopar de motxilla a la fresca. Pista Poliesportiva.

A les 24.00 hores. M√ļsica per a tothom amb la discoteca Mas&Mas. Pista Poliesportiva.

Dissabte dia 20 de juliol

A les 13.30 hores. Tradicional remullada Holi Party. Pla√ßa de Catalunya.

A les 18.15 hores. Rosari i Novena. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

A les 19.00 hores. Missa de vig√≠lia de diumenge. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

A les 24.00 hores. Gran Ball de Festa Major amb l'Orquestra Vendetta. Pista Poliesportiva.

Diumenge dia 21 de juliol

A les 09.30 hores. Tirada intercomarcal de bitlles a c√†rrec de l'equip de Bitlles El Rajoler de Castellvell del Camp. Pati de l'Escola Santa Anna.

A les 12.30 hores. Missa de diumenge. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

A les 13.15 hores. Vermut Txaranguero amenitzat amb la Taxaranga BandTocats. Pista Poliesportiva.

A les 19.00 hores. Rosari i Novena. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

A les 21.00 hores. Espectacle per a totes les edats amb l'actuaci√≥ de Mayte Carreres, monologuista i c√≤mica, i el Mag Albert.

Dilluns dia 22 de juliol

A les 15.00 hores. Gran tobogan aqu√†tic de 100 metres de llargada. Carrer Joan Maragall (darrera les escoles velles)

A les 19.00 hores. Missa i Novena. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

A les 20.00 hores. Tradicional concurs de llan√ßament de pinyols d'oliva organitzat pel Centre Excursionista Castellvell del Camp. Pista Poliesportiva.

Dimarts dia 23 de juliol

A les 17.00 hores. Taller de Circ a c√†rrec de Rodolfo i Rita. Pista Poliesportiva.

A les 19.00 hores. Missa i Novena. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

Dimecres dia 24 de juliol

A les 18.00 hores. Jocs per a la mainada organitzat pel Grup de Joves Trencal√≤s. Pla√ßa Catalunya. 

A les 19.00 hores. Missa i Novena. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

A les 20.30 hores. Taller de Diables a c√†rrec del grup de Diables Banyuts. Pati de l'escola vella.

 

Dijous dia 25 de juliol

A les 18.00 hores. Concurs de pastissos. Pla√ßa Catalunya.

A les 19.00 hores. Missa i Novena. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir.

A les 20.30 hores. Tradicional partit de casats/des i solters/es. Pista Poliesportiva.

Divendres dia 26 de juliol

A les 09.00 hores. Missa votiva en honor de Santa Anna. Ermita de Santa Anna

A les 12.00 hores. Missa solemne en honor de Santa Anna. Esgl√©sia de Sant Vicen√ß M√†rtir

A les 20.00 hores. Tradicional Trobada d'Annes i ofrena floral a la patrona Santa Anna. Ermita de Santa Anna

A les 21.30 hores. V Concurs PeTitsCURTs organitzat per Visual Festival de Curtmetratges de Castellvell, l'Associaci√≥ Timbalers i Regidoria de Cultura de Castellvell del Camp.

A les 22.00 hores. Cinema a la fresca amb la pel¬∑l√≠cula 'Fam√≠lia al instante'. En acabar la pel¬∑l√≠cula, Fi de Festa Major amb el castell de focs articials. Ermita de Santa Anna.

Dissabte dia 27 de juliol

A les 20.30 hores. Vermut popular a c√†rrec del Grup de Diables Banyuts. Pla√ßa Catalunya.

A les 18.00 hores. Tercera Trobada Gegantera amb la participaci√≥ del Lluert amb aigua, Capsgrossos del taller, el grup de grallers 'Castellgralla', batucada i les colles geganteres de: Gegants del Carrer Merceria de Tarragona, Colla Pitots de Mont-roig, Colla Horts de Mir√≥ de Reus, Colla Gegantera d'Alforja, Colla Gegantera de Mora d'Ebre, El Gegant√≥ Japon√®s de Reus, el Basilisc de Reus i els Gegants de Castellvell. Pla√ßa Jacint Verdaguer.

A les 20.30 hores. Dj Porn a c√†rrec del Grup de Joves. Ateneu.

Dimecres dia 31 de juliol

A les 20.30 hores. Entrega dels premis del V Concurs de PeTitsCURts 2019. Cal Barantx√≥. 

 

Divendres dia 9 d'agost

A les 20.30 hores. Festa de la Cervesa a c√†rrec del Grup de Joves. Pista Poliesportiva.

 

Dimecres dia 14 d'agost

A les 20.30 hores. Concert del Liverpool String Quartet organita Ars Aurea Sonora. Pla√ßa Catalunya.

Diumenge dia 25 d'agost

A les 19.00 hores. Tradicional Festa de Sant Joaquim. Ermita de Santa Anna.

 

Dissabte dia 31 d'agost

A les 20.00 hores. Sardinada Popular a c√†rrec del Grup d'Armats de la Parr√≤quia de Sant Vicen√ß M√†rtir. Pista Poliesportiva.

"ūüĒī JUDICIAL: Demanen 2 anys de pres√≥ per robar coure al Baix Camp" "ūüĆĆ BONES NOT√ćCIES per al cel de Prades, present en un important congr√©s mundial"