El socialista Fran Morancho buscarà revalidar l'alcaldia de Mont-roig del Camp

El PSC de Mont-roig desfà l'oferiment de pacte a ERC i governarà amb IMM i Ciutadans

Esquerra Republicana de Mont-roig del Camp acusa els socialistes de trencar amb el pacte i de voler governar amb el suport de Ciutadans

Fa només uns dies que el Partit Socialista de Mont-roig del Camp va oferir formar govern a Esquerra Republicana i a Plataforma Impulso Miami-Mont-roig (IMM). El cap de llista dels socialistes i antic alcalde,  Fran Morancho, assegurava en un comunicat que volia seguir governant el municipi i va optar per oferir un pacte amb els republicans i els municipalistes. Amb aquest pacte a tres superaven la majoria absoluta —que se situa en nou regidors— i sumaven un total d'onze regidors en un consistori de disset. Tot i això, Morancho també va afirmar que no es tancaven portes i que no descartaven buscar altres acords de govern si les dues formacions no acceptaven el pacte. 

ERC-MES acusa el PSC de trencar el pacte

Dies després la situació ha canviat radicalment. El partit republicà ha anunciat, a través d'un comunicat, que els socialistes s'han fet enrere d'aquest pacte anunciat i que, a més, Morancho governaria ara amb el suport de Ciutadans. Des d'Esquerra asseguren que «estàvem disposats a assumir el repte i el cost polític de l'acord, entenent que era imprescindible un govern representatiu en la totalitat del municipi», declaracions que la cap de llista, Irene Aragonès, ja havia fet a TarragonaDigital. Al comunicat critica el partit socialista per no haver sabut «apostar de forma valenta per l'únic pacte que havia defensat públicament després de conèixer els resultats de les eleccions municipals». 

El líder dels socialistes també ha volgut donar explicacions

D'altra banda, Morancho ha defensat la seva decisió amb un comunicat a través del seu Facebook on assegura que els seus votants «s'han mostrat decebuts per la proposta que li hem fet a ERC per a formar un govern de coalició», així doncs, han decidit «governar en minoria amb Plamimo i el suport extern i sense condicions que ens ha ofert la regidora de Ciutadans». Morancho afegeix que creuen que aquesta és la millor opció tot i que són conscients de les dificultats que comporta governar en minoria. Per la seva banda, els republicans asseguren que «seguirem treballant des de l'oposició sense renúncies i a favor del municipi i la seva cohesió social».