INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Vandellòs II inicia la seva 23a recàrrega de combustible

El pressupost d'aquest procés se situa en 19 milions d'euros
Una imatge d'arxiu de la central nuclear de Vandellòs II. | TarragonaDigital.com

 

La central nuclear de Vandellòs II ha iniciat la seva 23a recàrrega de combustible a la mitjanit d'aquest dissabte, 9 de novembre de 2019. Aquest és el pas previ perquè la planta iniciï un nou cicle de generació de 18 mesos.

 

La parada implica que, a l'equip de professionals de l'Associació Nuclear d'Ascó i Vandellòs (ANAV) i d'empreses auxiliars de serveis presents en la instal·lació de manera permanent, se li afegeixi més d'un miler de treballadors de diferents perfils i especialitats, procedents d'una seixantena d'empreses de serveis especialitzats. El pressupost de la recàrrega, iniciada, doncs, aquest mateix dissabte, se situa en 19 milions d'euros.

 

Per començar, la planta es troba en fase de refredament

Durant aquestes primeres hores, la planta està en fase de refredament per aconseguir que la temperatura de l'aigua del circuit primari baixi de 350 a 60 graus centígrads, mentre la central transita pels diferents modes d'operació, en un procés que ha de passar per diverses fases fins a la sisena, que és la de recàrrega.

 

Serà aleshores quan es posarà en servei la grua polar de l'interior de l'edifici de contenció, es donarà entrada als equips i s'omplirà d'aigua la cavitat del reactor per procedir a l'extracció de tot el combustible del nucli cap a la piscina, on es durà a terme la renovació d'una mica més d'un terç dels elements i la preparació del nucli per al nou cicle de funcionament.

 

En aquestes setmanes, l'equip humà executarà més de 9.000 ordres de treball, prop del 90% de les quals corresponen a actuacions de manteniment, majoritàriament preventiu. També estan planificades 35 modificacions de disseny i altres activitats de millora de la instal·lació que només poden realitzar-se quan la central està parada i que han estat curosament programades per encaixar en la planificació de la recàrrega.

Més notícies de la categoria Baix Camp