Retiren massivament símbols independentistes de cinc pobles del Baix Camp de matinada

Individus del col·lectiu Resistencia Alta Tabarnia han actuat a Vilaplana, l'Aleixar, Maspujols, les Borges del Camp i Alforja

El col·lectiu Resistencia Alta Tabarnia ha fet públic aquest dijous, 11 d'octubre, que han dut a terme una retirada massiva de símbols independentistes per diversos pobles del Baix Camp aquesta matinada. El grup ho ha difós a través del seu compte de Twitter, on expliquen que han fet una «espectacular neteja de propaganda independentista, pagada per tots amb diners públics», assegurant que es tracta de «malversació de fons». Concretament, han actuat aquesta matinada a Vilaplana, l'Aleixar, Maspujols, les Borges del Camp i Alforja.  

Resistencia Alta Tabarnia ha compartit diverses imatges on es poden veure una dotzena d'individus amb les cares tapades amb passamuntanyes —o bé pixel·lades— retirant estelades, pancartes i llaços grocs. En total, asseguren, han retirat vuit pancartes independentistes amb lemes com «Llibertat Presos Polítics», diversos llaços grocs i una estelada gegant, que penjava de la plaça de Dalt d'Alforja. 

Resistencia Alta Tabarnia retira pancartes independentistes amb l'ajuda de pals i una escala.
Resistencia Alta Tabarnia retira pancartes independentistes amb l'ajuda de pals i una escala. | Twitter @altatabarnia

 

L'ANC d'Alforja denuncia el robatori de l'estelada gegant

Imatge de l'estelada d'Alforja que ha sigut robada la matinada d'aquest dijous.
Imatge de l'estelada d'Alforja que ha sigut robada la matinada d'aquest dijous. | Facebook Maria Jesús P.

 

La secció territorial de l'Assemblea Nacional Catalana d'Alforja ja ha denunciat el robatori de l'estelada gegant que penjava del poble. Els fets han tingut lloc la matinada d'aquest dijous, 11 d'octubre, diversos individus del col·lectiu Resistencia Alta Tabarnia haurien robat l'estelada gegant que penjava de la plaça de Dalt del municipi. L'ANC d'Alforja ho ha denunciat a través d'eBando, una aplicació de mòbil que difon les alertes i comunicats de diversos ajuntaments. 

A banda del robatori de l'estelada gegant, l'ANC d'Alforja també denuncia una retirada massiva de llaços aquesta mateixa nit. Afirmen que han retirat una gran quantitat, «la majoria», dels llaços grocs que penjaven en diversos punts del poble. 

Per tal d'esclarir els fets, en el mateix comunicat l'ANC d'Alforja ha sol·licitat que si els veïns i veïnes del municipi coneixen algun detall dels fets que han tingut lloc la matinada d'aquest dijous, els ho facin saber. «Demanem l'ajuda als alforgencs:  si algú té alguna informació sobre aquest robatori, agrairem que la faci arribar a qualsevol membre de l'ANC», explicaven al comunicat. 

Imatge de la plaça de Dalt d'Alforja aquest matí, sense l'estelada.
Imatge de la plaça de Dalt d'Alforja aquest matí, sense l'estelada. | Facebook Maria Jesús P.