Riudecols aixeca la prohibició de regar jardins

S'ha reparat el sistema de canonades i s'ha restituït el nivell dels dipòsits d'aigua
Imatge d'arxiu de Riudecols   | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Riudecols ha aixecat la prohibició de regar jardins, públics i privats després que s'hagi restituït el volum d'aigua dels dipòsits municipals fins a un nivell òptim. Segons s'ha comunicat a través de les xarxes socials municipals, «s'han solucionat totes aquelles fuites i/o avaries que han posat en perill tots els esforços i recursos, tant humans com econòmics, dedicats al restabliment de la xarxa d'aigua de Riudecols».

 

 

Aquesta situació ha permès que es puguin tornar a regar els jardins amb l'aigua municipal després que el 24 de juliol se n'instaurés la prohibició, que ha afectat tant als espais verds públics com privats. Es manté, això sí, la prohibició d'omplir piscines privades a través de la xarxa d'aigua municipal perquè «s'ha pal·liat el risc de recaure en una situació similar, però òbviament, no es pot descartar completament».

 

Des del consistori s'afirma que «ja s'està treballant en un pla estratègic per solucionar els problemes evidents que pateix el nostre municipi en termes de captació, abastiment i subministrament d'aigua, agreujats durant les sequeres estivals dels darrers anys». Amb tot, des del govern local s'agraeix la col·laboració ciutadana, «sobretot en aquells dies on les reserves d'aigua van romandre en nivells d'escassetat altament crítica», conclou el comunicat públic.

 

La prohibició d'omplir piscines no s'ha aixecat | Marta Torrens

 

Un mes sense regar jardins

La prohibició es va decretar per evitar el risc de patir una situació de sequera que no permetés abastir d'aigua potable el poble. De fet, s'havien detectat veïns que omplien les piscines amb aigua potable, una actuació que no està permesa. En paral·lel es va detectar un problema en l'estat de conservació del sistema de canonades que distribueix l'aigua pel municipi.

 

A través de talls controlats d'aigua al poble dividit per sectors es van poder detectar les zones on les canonades estaven malmeses i, per tant, actuar-hi en conseqüència. Les reparacions ja han restituït el sistema d'aigües. Riudecols s'abasteix, principalment, dels pous i mines del terme municipal, unes fonts d'aigua que queden a mercè de la climatologia i que, amb les poques pluges registrades els darrers mesos havien quedat per sota del nivell òptim.