La colla de Diables de Riudoms, guanyadora del segon premi del Concurs Nacional d'Enceses 2018

Riudoms acollirà el segon Concurs Nacional d'Enceses de diables

Vuit colles d'arreu del país competiran en aquest espectacle pirotècnic de nova creació

El pròxim 4 de maig, Riudoms acollirà la segona edició del Concurs Nacional d'Enceses, un espectacle pirotècnic de nova creació en el qual diferents colles de diables d'arreu del país competiran per endur-se el reconeixement i els premis de l'edició. Tot i escapar del vessant tradicional de la cultura popular i en conseqüència, no comptar amb els balls de diables històrics de la zona tradicional, el Concurs Nacional d'Enceses  tindrà representants de gran categoria i experiència en el món del foc.

La jornada festiva doncs, comptarà amb la colla Diables de Manresa - Xàldiga, els Diables de les Borges Blanques - Grup Recerca, els Diables Foc i Gresca de Tarragona, els Diables Voramar del Serrallo de Tarragona, els Diables de la Creu Alta de Sabadell, els Diables de Terrassa, el Ball de Diables dels Monjos - Spantus i el Ball de Diables de Ribes - Colla Jove.

La segona edició del concurs seguirà el format de l'any passat, amb  una primera ronda lliure i sense restriccions, en la qual les colles podran disposar de tota la pirotècnia que desitgin per realitzar l’actuació; i  una segona ronda sorpresa que els participants hauran d'afrontar de manera improvisada.

470 diables en la primera edició

El primer Concurs Nacional d'Enceses es va celebrar el 10 de març de l'any passat a Picamoixons, a l'Alt CAmp. Una primera edició que va aplegar 470 diables d'onze colles d'arreu del Principat i al voltant de 2.000 assistents de públic.

La Colla de Diables i Tambors lo Golafre de Tortosa va ser la guanyadora, mentre que la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer lloc.

En aquesta nova edició, s'espera consolidar l'acte en el calendari festiu del país, augmentant any rere any el públic assistent.

diables
Riudoms acollirà el 2n Concurs Nacional d'Enceses de diables | Cedida