Acte del 8 de març a Riudoms 2018

Riudoms commemora el 8 de març amb pensament i literatura feminista

Les directores dels centres educatius i les presidentes de les entitats del municipi seran les protagonistes del Dia Internacional de la Dona

Aquest divendres, Riudoms commemorarà el Dia Internacional de la Dona amb la lectura de fragments d'obres d'escriptores i pensadores compromeses amb els drets de la dona.

Inicialment, les regidores de l'Ajuntament llegiran un manifest al Saló de Plens i, posteriorment, una vintena de responsables d'associacions, entitats i escoles de Riudoms llegiran textos d'escriptores i activistes en favor dels drets de les dones.

Les escriptores escollides per a l'acte d'enguany, destaquen pel seu compromís indestriable amb la lluita en favor dels drets de les dones i de les quals enguany se'n commemora el naixement. Es tracta de Gabriela Mistral, escriptora xilena, nascuda fa 130 anys (1889-1957) i Premi Nobel l’any 1945; de Simone Weil, lluitadora obrera, activista i filòsofa francesa d’origen jueu, nascuda el 1909 i morta el 1943; i Clementina Arderiu, escriptora i poeta catalana, nascuda fa 130 anys (1889-1976).

Cap de setmana d'actes feministes

El divendres 8 de març a les cinc de la tarda, la Sala Multiús del Casal Riudomenc, acollirà l'acte de lectura de les escriptores i pensadores. A la nit, l'Espai Jove de Riudoms acollirà «Música i Lectures commemoratives» a dos quarts de dotze; mentre que Dones d'Aigua organitza la «Festa Lila» al Casal Popular La Calderera.

Pel que fa a dissabte, el Dia Internacional de la Dona tindrà continuïtat amb una edició especial de l'activitat «L’Hora del Conte» de la Biblioteca Municipal Antoni Gaudí de Riudoms, així com amb el «Mural-vermut» davant del Parc de Sant Antoni, organitzat per Dones D’aigua. Diumenge es tancaran els actes amb una sessió de cinema al Casal Popular La Calderera.

Tots els actes del Dia Internacional de les Dones

Divendres 8 de març

17.00 h, al Teatre Auditori Casal Riudomenc. Acte commemoratiu i lectura de la declaració institucional

18.30 h, a Tarragona. Manifestació unitària

22.30 h, a l'Espai Jove. Música amb artistes locals i lectures commemoratives

24.00 h, al Casal Popular La Calderera. Festa Lila

Dissabte 9 de març

12.00 h, a la Biblioteca Pública Municipal Antoni Gaudí. L'hora del conte. Especial Dia Internacional de les Dones.

12.30 h, davant del Parc de Sant Antoni. Mural vermut

Diumenge 10 de març

18.00 h, al Casal Popular La Calderera. Cinema


Comentaris