Les dones del Baix Camp organitzen una sortida solidària amb les de l'Aleixar

La Federació de Dones vol ajudar l'associació de l'Aleixar a recuperar-se econòmicament

La situació de l'Aleixar ha impactat fortament al poble, però també als municipis veïns i a la resta de la comarca. El teixit associatiu del Baix Camp està prenent consciència de la situació que s'ha viscut a la Cooperativa i, de retruc, a tot el poble. Tant és així que hi ha entitats que estan començant a activar iniciatives solidàries amb les de l'Aleixar, la primera de la qual es té constància és la Federació de Dones del Baix Camp.

La Federació de Dones del Baix Camp vol ajudar a l'Associació de l'Aleixar

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Ahir els explicàvem la xarxa de solidaritat que han teixit els comerços de l'Aleixar i els seus veïns. Aquest esperit d'ajuda ha sortit del terme de l'Aleixar cap a la resta de la comarca, i un exemple és la Federació de Dones del Baix Camp, que agermana totes les associacions de dones de la comarca. La situació de la Cooperativa ha deixat les entitats del poble sense accés als seus recursos econòmics, i una d'elles és l'Associació de Dones de l'Aleixar.

Imatge d'arxiu de la Federació de Dones del Baix Camp
Imatge d'arxiu de la Federació de Dones del Baix Camp | Consell Comarcal Baix Camp

 

La pròxima sortida de la Federació, al Liceu de Barcelona, l'han convertit en solidària amb l'Associació de Dones de l'Aleixar. Els beneficis que en treguin aniran, íntegrament, a l'entitat aleixarenca, una quantitat que, si omplen l'autobús que han llogat, pot arribar als 200 euros.

La presidenta de la Federació, Antònia Llauradó Llort, explica que «ens vam reunir amb la junta, i vam pensar que podíem fer alguna cosa per l'associació de l'Aleixar, que s'han quedat sense res». Es van plantejar organitzar un dinar o un sopar solidari, però van acabar decidint convertir en solidària alguna de les activitats que ja tinguessin programades.

Fins a 200 euros per a l'Associació de Dones de l'Aleixar

La pròxima que hi havia al calendari era una visita al Liceu de Barcelona el 22 de desembre. Van a veure-hi i escoltar-hi 'Somnis de sorra', d'Albert Guinovart, una versió cantada pel Cor Infantil Amics de la Unió, tocada per l'Orquestra del Liceu i il·lustrada amb figures sobre sorra. La sortida, des de Reus, portarà les participants fins al teatre barceloní al migdia i després a Ikea, amb el dinar i la tarda lliures. Han llogat un autocar de 50 places que, si s'omplen, calculen que puguin arribar a deixar 200 euros per a l'Associació de Dones de l'Aleixar.