Tanca l’històric forn Queralt d’Alforja

L’establiment va obrir les seves portes el setembre de l’any 1933
L'establiment va obrir les seves portes el setembre del 1933 | Cedida

Després d’aquest cap de setmana, Alforja es quedarà sense lloc on poder encarregar un dels productes típics del poble: la coca amb recapte. Aquest diumenge abaixarà la persiana el forn Queralt, situat al carrer Major del municipi. L’establiment va obrir les seves portes l’any 1933 però s’ha vist obligat a tancar per manca de relleu generacional.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«El forn el va obrir el meu avi al setembre de l’any 1933 i fins ara l’hem anat portant», assenyala Maria Isabel Besora, propietària de l’establiment. Besora indica que ella i el seu home estan jubilats i que els seus tres fills l’han ajudat a regentar el local fins que s’han dedicat en altres sectors professionals.

«Em sap molt greu perquè he viscut al forn des de petita. Ha estat casa meva, dels peus pares i dels meus avis. He nascut pràcticament darrere el taulell», explica Maria Isabel Besora a TarragonaDigital. El forn de pa Queralt era l’únic lloc del poble on es podia encarregar un dels productes típics d’Alforja: la coca amb recapte. Sens dubte, una pèrdua important per al poble.

"📺👨‍🍳 L'Albert, el cuiner de Castellvell, a les portes de la final de Masterchef Junior" "🎉ACTES I HORARIS: Riudoms celebra la 22a Trobada de Sacaires i la Festa Major!"