GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La tempesta fa malbé part del campanar de Riudecanyes

S'ha desprès part de la cornisa del campanar de l'església de Sant Miquel
Imatge del campanar de Riudoms malmès per la tempesta | Facebook

 

La tempesta que ha passat pel Camp de Tarragona la nit d’aquest dimarts 8 d’abril ha deixat entre 6 i 7 litres per metre quadrat, però també algun ensurt i alguna destrossa. La tempesta va ser curta però molt intensa, deixant unes xifres de precipitació acumulada força baixes. Ara bé, l’espectacularitat dels llamps i els trons que il·luminaven el cel no van deixar ningú indiferent.

 

En alguns punts, els llamps i trons feien vibrar edificis i han fet marxar l’electricitat en diverses localitats. Ara bé, algun municipi en particular ha resultat patir més les conseqüències de la petita tempesta d’aquesta nit. Es tracta de Riudecanyes, on el campanar ha patit destrosses. Per culpa de la tempesta, una part de la cornisa del campanar de l’església de Sant Mateu s'ha desprès. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, de moment el consistori encara està avaluant l'abast total dels desperfectes totals que ha patit el campanar. 

 

Imatge del radar i la taca ben vermella de tempesta. | meteo.cat

 

 

Un llamp va destrossar el campanar de Riudoms el novembre passat

El passat mes de novembre es va donar un cas semblant en un altre municipi del Baix Camp, a Riudoms. La tempesta de la nit del divendres 9 de novembre va causar diverses destrosses al campanar de l’església de Sant Jaume. Un llamp va caure passada la mitjanit, provocant destrosses materials i fent caure pedres i totxanes. El llamp, a més, va cremar el mecanisme del campanar i va causar desperfectes a la cúpula.

 

Davant d’aquesta situació, la parròquia i l’Ajuntament van iniciar una campanya de micromecenatge per tal de recollir diners per recuperar el campanar riudomenc, concretament la campana grossa, la Jacoba. Reparar-la tenia un cost de 3.500 euros, que ja van assolir. Ara bé, el cost total dels desperfectes en tot el campanar pujaven fins als 50.000 euros.