INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Aquest cap de setmana torna la Festa de l'Oli Nou de Riudoms

La cita serà el diumenge, 10 de novembre, on podreu gaudir de 'show cookings', tastos, gegants i molt més
Les imatges de la Festa de l'Oli Nou de Riudoms | Àngel Ullate 
 

Amb la tardor, un dels ingredients més apreciats de la dieta Mediterrània es converteix en el protagonista de moltes trobades durant aquesta temporada. Al Baix Camp no podem ser menys i l'oli de la Cooperativa Agrícola de Riudoms tampoc. Com cada any, el municipi organitza una jornada com a carta de presentació del nou oli de la temporada.

 

És per aquest motiu que, el dia 10 de novembre, Riudoms s'omplirà de festa i d'activitats per poder gaudir del primer raig d'oli nou de Riudoms amb la Festa de l'Oli Nou de Riudoms, una jornada amb l'excusa perfecta per gaudir d'un dels millors olis del Baix Camp. És una iniciativa impulsada per la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Riudoms. 

 

Un diumenge ple d'activitats per tastar un dels millors olis d'oliva

A continuació podeu consultar tots els actes i les diverses activitats que s'organitzaran a Riudoms aquest diumenge, 10 de novembre. Des de tastos a show cookings, passant per concursos i gegants. En definitiva, una jornada plena de festa i gastronomia on l'oli en serà el principal protagonista. 

 

A les 9.00 hores s'obriran les portes de les instal·lacions de la Cooperativa i, a partir d'aquesta hora, tots els assistents podran anar entrant per començar la diada. Un cop les portes ja estiguin obertes, podreu gaudir d'un esmorzar popular ben potent. Un tros de pa torrat, llonganissa, cansalada i arengada i, com que no pot faltar, tot això estarà amanit amb un bon raig d'oli nou de la Cooperativa de Riudoms. 

 

Imatge de l'esmorzar popular de la Festa de l'Oli Nou de Riudoms de l'any 2018  | Àngel Ullate

 

A les 10.00 hores, després d'agafar forces amb l'esmorzar, començarà la presentació i el tast de l'oli nou a càrrec d'Eudald Salvat Mestre, tastador del Panell Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya. També hi haurà un show cooking on es faran diverses demostracions culinàries i s'elaboraran propostes gastronòmiques amb l'oli nou de Riudoms a càrrec dels reconeguts cuiners locals Salvador Gras i Jaume Solé. 

 

Si sou més de cuinar, també ho podreu fer amb el concurs d'allioli, on el guanyador o guanyadora serà la persona que aconsegueixi realitzar més quantitat d'allioli en només 15 minuts. Per participar en el concurs heu d'inscriure's prèviament el mateix dia de la Festa de l'Oli Nou. 

 

Imatge del concurs d'allioli de la Festa de l'Oli Nou de Riudoms 2018  | Àngel Ullate

 

A més de tot això, també gaudirem d'una actuació gegantera a càrrec de la Colla Gegantera de Riudoms, d'una exposició de dibuixos realitzats pels alumnes de les Escoles de Riudoms i la 12a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava. Finalment, la jornada acabarà passades les 13.00 hores, quan es repartiran els premis del concurs d'allioli que posaran en punt final a una edició més de la Festa de l'Oli Nou de Riudoms.

Més notícies de la categoria Baix Camp