Josep Maria Tost no es tornarà a presentar a l'alcaldia de Riudecanyes

Deixa la política municipal després de 30 anys | Considera que cal posar una data per acabar els projectes
Josep Maria Tost, alcalde de Riudecanyes, no es presentarà l'any vinent | TarragonaDigital

 

Josep Maria Tost, alcalde de Riudecanyes, no es tornarà a presentar a les eleccions municipals del 2019. Decideix posar punt final a una etapa per cuidar, afirma, vessants com la familiar o la professional. Segons ha explicat a TarragonaDigital, considera que «arriba un moment en què tot projecte té una data en què l'has d'acabar». No es tracta, afegeix, d'haver-se cansat de res, sinó de voler dedicar-se amb més intensitat a altres àmbits.

 

Seguirà vinculat a la vida de Riudecanyes

El batlle de Riudecanyes explica a aquest mitjà que «ganes de continuar sempre en tens, no és un tema d'esgotament de projectes, perquè hi ha moltes activitats per fer, hi ha el potencial d'Escornalbou o infraestructures que ens han quedat per fer, però tinc clar que un dia o altre s'ha d'acabar». Ja té al cap a què dedicarà el temps a partir de l'estiu vinent, i manté que «la vida té altres vessants, com la professional, que s'ha de cuidar, i també la família».

 

Josep Maria Tost, a la dreta, inaugurant la plaça de l'1 d'octubre de Riudecanyes | cedida

 

No renuncia, afirma, a participar de la vida de Riudecanyes, i manté que «es pot contribuir a la comunitat des d'altres vessants». En un comunicat fet públic en el qual anuncia la seva decisió, de fet, també posa «tot el meu coneixement i experiència» al servei de qui li prengui el relleu. Tost haurà ocupat l'alcaldia del poble durant 24 anys, i en totes sis eleccions viscudes ha obtingut majoria absoluta.

 

Un dels alcaldes més joves de Catalunya

Amb 47 anys ja compta amb prop de tres dècades de representació política. Abans d'arribar a l'alcaldia l'any 1995 amb només 24 anys, va ser regidor del municipi. Conegut com una de les persones que ha arribat a batlle sent més jove, també ocupa la direcció de l'Agència de Residus de Catalunya, la que ara s'ha convertit en la seva tasca professional. Riudecanyes, de fet, s'ha convertit en punta de llança d'aquest àmbit amb programes com la recollida porta a porta.