Un viatge per la vida d'Eduard Toda amb la ruta «De la Xina a Escornalbou»

L'activitat es realitza tots els dissabtes d'estiu, a partir de les 19.00 hores, al Castell d'Escornalbou
La visita teatralitzada «De la Xina a Escornalbou» es realitza tots els dissabtes d'estiu | CEDIDA

 

L'Agència Catalana del Patrimoni organitza, tots els dissabtes d'estiu, la visita teatralitzada «De la Xina a Escornalbou». Amb aquesta iniciativa, que finalitzarà el 8 de setembre, tant petits com grans viatjaran als anys trenta del segle XX de la mà d'Eduard Toda, un dels grans intel·lectuals catalans, per descobrir la seva apassionant i interessant vida. 

 

Així doncs, el primer epitòleg català torna a la vida per rebre a tots els assistents al Castell d'Escornalbou, lloc que ha restaurat completament i ha esdevingut la seva residència privada. D'altra banda, Toda explica la seva trajectòria vital a través de diferents espais i objectes del Castell. Amb la visita teatralitzada «De la Xina a Escornalbou» descobrirem les històries, aventures i anècdotes de diferents episodis com el seu viatge a Egipe, la Xina, l'Alguer, la seva estima per la cultura i el patrimoni i les seves amistats. 

 

Detalls de la visita teatralitzada «De la Xina a Escornalbou»

La visita teatralitzada es realitza tots els dissabtes d'estiu, fins al 8 de setembre, a partir de les 19.00 hores al Castell d'Escornalbou, situat a la carretera d'escornalbou, s/n, al municipi de Riudecanyes. Té un preu de sis euros per persona i els menors de vuit anys tenen l'entrada gratuïta. Les persones que estiguin interessades s'han d'inscriure prèviament trucant al telèfon 977 83 40 07 o enviant un correu electrònic a escornalbou.cultura@gencat.cat

 

 

 

Qui és Eduard Toda i Güell?

Eduard Toda va néixer a Reus l'any 1855. És considerat una de les grans figures catalanes que van estar oblidades després de la Guerra Civil espanyola. El diplomàtic, viatger i escriptor va ser deixeble del famós arquitecte Antoni Gaudí i amic del poeta Joaquim Bartina. Un cop Toda torna dels seus viatges per tot el món, s'instal·la a l'antic Monestir d'Escornalbou, a Riudecanyes, que havia comprat i reconstruït com un castell. Des d'allà començarà la seva feina de regeneració de la cultura catalana i de defensa del patrimoni cultural català.

 

El Castell Monestir d'Escornalbou

El Castell d'Escornalbou endinsa els visitants en una època en què la burgesia benestant va habilitar i condicionar antics edificis històrics per convertir-los en les seves residències. Així doncs, l'any 1911, Eduard Toda va comprar i restaurant l'antic monestir de Sant Miquel d'Escornalbou. La visita teatralitzada ens permet conèixer l'ambient d'una casa benestant del segle XX, espai on es van reunir els personatges més importants de la Renaixença convidats per Toda.

 

Eduard Toda va comprar i restaurant l'antic monestir de Sant Miquel d'Escornalbou | CEDIDA
 

 

Sortegem entrades per anar a la ruta a Escornalbou

Des de TarragonaDigital posem en marxa un sorteig d'entrades per gaudir de les visites teatralitzades al Castell d'Escornalbou. Sortegem 1 entrada doble per a cada sessió que es farà cada dissabte fins al 8 de setembre, és a dir, hi haurà 5 guanyadors que s'emportaran una entrada doble cadascun. El sorteig es posarà en marxa el dilluns 6 d'agost al nostre perfil a Instagram @TarragonaDigital, i per participar-hi només heu de seguir aquests senzills passos:

Fer-vos seguidors del perfil @TarragonaDigital a Instagram.

— Busqueu el post sobre el sorteig, que s'activarà el 6 d'agost, i feu «M'agrada».

Deixeu un comentari al post mencionant amb qui fareu la visita i indicant-nos quin dia la voleu fer: dissabte 11 d'agost, dissabte 18 d'agost, dissabte 25 d'agost, dissabte 1 de setembre o dissabte 8 de setembre.

— Teniu temps per participar fins al dijous 9 d'agost. Estigueu molt pendents dels vostres missatges directes a Instagram perquè si sou els guanyadors us contactarem per aquesta via per dir-vos com podeu recollir el premi. Molta sort!