Riudoms programa visites guiades a la Casa Pairal d'Antoni Gaudí per aquest estiu

Les visites tindran lloc cada diumenge d'estiu i inclouen una ruta per racons inspiradors de l'obra de Gaudí
L'interior de la casa pairal de Gaudí a Riudoms | cedida

La Casa Pairal d'Antoni Gaudí a Riudoms reobrirà les portes el pròxim 28 de juny i oferirà visites guiades durant els mesos d'estiu, aplicant les mesures de seguretat i higiene pertinents per garantir una visita segura als visitants.

En total, s'han programat 12 dies d'obertura, on es podran realitzar les visites guiades en franges horàries, a les 11 del matí, a les 12 i a la una del migdia. Els dies d'obertura seran tots els diumenges de casa mes, fins al 13 de setembre.

Els preus de les visites variaran en funció del nombre de persones. D'entrada serà de 5 euros per persona, però per a grups de més de deu persones serà de 3 euros. L'aforament, com molts altres edificis turístics, estarà limitat a 45 persones. Les visites s'hauran de reservar prèviament mitjançant l'apartat corresponent a la pàgina web de l'Ajuntament de Riudoms o a través del correu promocio@riudoms.cat.

L'entorn natural de Riudoms que va inspirar a Gaudí

Amb aquestes visites guiades es pretén fer descobrir als visitants els orígens de l'arquitecte, a la seva Casa Pairal, així com l'entorn urbà i natural que va inspirar la seva obra. La visita, que dura uns 60 minuts, fa un repàs per l'habitatge familiar de l'època, per la caldereria i la forja. També inclou un audiovisual i una exposició permanent de plànols a escala d’algunes de les obres d’Antoni Gaudí.

Una de les rutes que també ofereix la visita, a part de la Casa Pairal, és la Ruta Gaudí Riudoms. El recorregut consta de 12 panells informatius que se situen en diferents espais del nucli antic de Riudoms que endinsa al visitant en diferents elements de l'entorn natural i de la infància de Gaudí. El recorregut és lliure, però s'inicia a la plaça de l'Arbre, amb l'homenatge a Gaudí de l'arquitecte japonès Hiroya Tanaka, on es barregen elements dels jardins japonesos i de l'arquitectura gaudiniana.

"Atenció: Riudoms pren una decisió sobre la Festa de Barris 2020" "Boníssims: 2 olis del Baix Camp reben importants premis"