Vint joves d'arreu de Catalunya participen en el Camp de Treball dels Muntanyans, a Torredembarra

Hi desenvolupen diverses activitats mediambientals, com ara el cens de lliris de mar, la neteja de deixalles o l'extracció de plantes invasores
Diversos participants en el Camp de Treball dels Muntanyans 2020, a Torredembarra | Cedida

Fins a vint joves d’arreu de Catalunya participen enguany al Camp de Treball dels Muntanyans, al municipi de Torredembarra. Precisament, són nois i noies d’entre 14 i 17 anys, principalment de Barcelona i de Girona que, durant l’estada, que es desenvolupa entre el 12 i el 26 de juliol, s’allotgen a l’escola l’Antina. El Camp està organitzat per la Direcció General de Joventut i dirigit per l’entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció, amb el suport de les regidories de Joventut i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra.

Ahir dijous, Joan Torras, regidor de Sostenibilitat, i Guillem Pujol, titular de Joventut, van conèixer de primera mà les activitats mediambientals que el jovent desenvolupa a l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans, principalment fent-hi un cens de lliris de mar —flora autòctona de l’espai dunar—, neteja de deixalles i suport per envalisar la zona i l’extracció de plantes invasores.

El director del camp, Víctor Álvarez, de GETE-Ecologistes en Acció, apuntava que, arran de la crisi sanitària derivada de la Covid-19, s’han hagut de modificar les activitats lúdiques i «centrar-les en la realització de tallers i activitats de convivència entre els participants». De fet, el Camp de Treball ja va començar més tard que altres anys per adaptar-se a les mesures de seguretat necessàries.

El regidor de Sostenibilitat, per la seva part, ressaltava la importància que aquest camp «tingui continuïtat», «és el quart any que s’ofereix», ja que «és una manera d’implicar la joventut en la cura i el respecte pel medi ambient, posant en valor aquest entorn natural».

"Agenda: Arriba el Festival Internacional de Música d'Altafulla amb novetats especials" "Torredembarra: Activen el protocol per Covid-19 als horts ecològics de Cal Dània"