Acaben les obres del pont per a vianants de Baix a Mar, a Torredembarra

S'ha renovat l'estructura, que es trobava força deteriorada
El cost de les obres s'ha situat en 91.000 euros. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Aquesta setmana, Torredembarra ha posat el punt final a les obres de rehabilitació de la passarel·la de vianants que hi ha sobre les vies del tren al seu pas per Baix a Mar. D'aquesta manera, ja es pot tornar a passar per aquest pont des de fa tot just uns dies.

 

Tal com ha explicat el regidor de Via Pública i Manteniment del consistori torrenc, el socialista Vale Pino, l’objectiu d’aquesta actuació era «rehabilitar de manera integral aquest pas ubicat entre el carrer del Ferrocarril i el carrer de Joaquim Costa, i garantir així la seguretat dels usuaris».

 

El pont de Baix a Mar, molt deteriorat

Les obres van començar ja fa uns mesos, després que un informe tècnic encarregat pel consistori detectés fissuració i cobriments de crosta marcats per la corrosió dels armats.

 

També es van trobar humitats en la part inferior de les superfícies de formigó, fissures i deformació dels trams d’escala, defectes en el formigó de reforç del pilar baix del carrer de Joaquim Costa i moltes altres mancances que calia resoldre. D’acord, doncs, amb aquests problemes detectats, les obres van contemplar la rehabilitació de l’estructura, el canvi d’esglaons i el canvi de baranes i tanques.

 

Una imatge del pont per a vianants situat a Baix a Mar, a Torredembarra. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Les actuacions fetes a Baix a Mar, per un preu de 91.000 euros

D'aquesta manera, al llarg de les setmanes en què s'han desenvolupat tots els treballs, les actuacions principals han consistit a reparar l’estructura existent mitjançant morters reparadors, i el seu posterior pintat amb pintura protectora. També s’han col·locat cartel·les d’acer en els recolzaments de les lloses sobre els pilars més baixos.

 

D’altra banda s’han canviat els esglaons i els replans existents amb peces de pedra artificial, s’ha realitzat un tractament del paviment superior de passarel·la amb morter a base de resines sintètiques i s’han substituït totes les baranes i les proteccions antivandàliques, entre algunes altres actuacions.

 

Les obres les ha dut a terme l’empresa SANPO Obras especiales y Proyectos, S.L. per un import de 91.102,21 euros amb l'IVA inclòs, i se n'ha fet càrrec de l’Ajuntament de Torredembarra.

 

També et pot interessar

Torredembarra estudiarà quant costa tornar a instal·lar l'Alfa i Omega al bloc

Torredembarra i Altafulla arrenquen la precampanya electoral