Imatge de la presentació dels actes de Santa Rosalia 2020 a Torredembarra

Torredembarra presenta el programa d'actes de la Festa Major de Santa Rosalia 2020

Els actes tradicionals es mantenen|Es presentaran els nous Gegants de Torredembarra

Torredembarra  presenta el programa de la Festa Major de Santa Rosalia 2020, amb uns actes que han hagut de reduir el seu format i aforament, com en molts altres municipis, per evitar riscos de contagi de la Covid-19.


Es tracta d'un programa diferent, ja que encara persisteixen els temors i la inseguretat de cara a celebrar actes festius amb totes les garanties, tal com ha explicat el regidor de Festes de l'Ajuntament de TorredembarraRaúl García, però que ha aconseguit «mantenir l'esperit de la Festa Major».


En aquest sentit, García ha posat en valor el fet d'haver realitzat altres actes públics, com els concerts de la Roca Foradada o el Cinema a la Fresca, que han fet adquirir experiència al consistori sobre com organitzar i protocol·litzar concerts i actes amb aglomeracions de persones. D'aquesta manera, tot i que adoptant noves fórmules, hi haurà concerts per Santa Rosalia 2020.


Una Festa Major amb protagonisme de les entitats, encara que moltes no puguin dur a terme les seves habituals, que han comprès els pensaments de l'ajuntament a l'hora de prendre decisions. Des del consistori s'ha agraït la col·laboració per part de totes les entitats torrenques.

Els actes més tradicionals es mantenen

Una de les prioritats que han prevalgut per concebre la Festa Major és el de preservar el sentit  patrimonial de la festivitat, mantenint els actes tradicionals més emblemàtics, com l'entrega de dots, que es realitzarà el pròxim 30 d'agost a la sala noble del Patronat Antoni Roig.

Imatge de la presentació dels actes de Santa Rosalia 2020 a Torredembarra
La festivitat s'ha vist reduida en la seva mida i format | Gerard Vives
 

Com a canvi destacat, és el fet que l'aforament per aquest acte estarà limitat a les donzelles que rebran el reconeixement. Així ho ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, qui també ha avançat els actes tradicionals que finalment es podran dura a terme, i com s'han adaptat a les circumstàncies.


L'eucaristia solemne, finalment es podrà celebrar, tot i que «de manera diferent», ja que la coral no podrà solemnitzar la cerimònia. Qui sí que ho farà seran els Grallers de la Torre, que mantenen la seva presència dins la missa més important en honor a Santa Rosalia, patrona de Torredembarra.

El seguici en exposició

Enguany no es podrà comptar amb el tradicional seguici de balls populars, així com qualsevol altra cercavila. Però, perquè la ciutadania de Torredembarra pugui «reviure el que és una Festa Major com sempre s'ha fet», la Fanfara de Torredembarra ha preparat un concert amb 'les músiques de la Festa Major', per reviure aquells sons característics de la festivitat.

Per altra banda, Batet també ha explicat que les entitats que participen tradicionalment en el seguici, es trobaran exposades a la Sala Lluís d'Icart, des del 30 d'agost fins al 9 de setembre, on s'hi trobaran els elements més característics de cada ball i entitat.

Els versos parlats del Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Diables Infantils de Torredembarra i del Ball de Serrallonga; com a element patrimonial més, també se celebraran i es podran escoltar a la plaça del Castell.

Torredembarra estrena nous gegants

Un dels actes més destacats i que s'ha anunciat avui, 17 d'agost, és que el municipi de Torredembarra estrenarà nous gegants. La secretaria del Ball de Gegants de Torredembarra, Laia Sotoca, ha estat present avui a la presentació per anunciar que el pròxim dissabte 29 d'agost, els ciutadans coneixeran als nous gegants.


Segons ha explicat Sotoca, el nou element folklòric ha estat fruit d'una campanya de mecenatge que «ha estat tot un èxit» i hi han participat més de 80 empreses i 50 mecenes que, tot i la crisi del coronavirus, han aconseguit finançar els 13.000 euros que han costat els gegants.


La presentació es realitzarà el cap de setmana abans de Santa Rosalia i durant l'acte, els gegants nous realitzaran unab, tot i que no es podrà fer b, després dels seus b, elsb. «Normalment es busquen padrins a fora del municipi, però les circumstàncies actuals han fet que siguin apadrinats pels Gegants Vells», ha explicat la gegantera.


Dins l'vdel seguici festiu, també s'hi podrà contemplar un audiovisual que s'està preparant des de la colla gegantera, amb vídeos sobre la contrucció i com s'ha aconseguit recollir fons per poder construir els gegants. Tota la programació completa i els horaris de cada acte es podran consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de Torredembarra.


Comentaris