Imatge d'arxiu del Carnaval d'Altafulla

L'Ajuntament d'Altafulla proposa un Carnaval telemàtic adaptat a la pandèmia

De l’11 al 17 de febrer, la regidoria de Festes oferirà un concurs de pregons de Carnestoltes, una rua fotogràfica i la lectura del testament del Rei Carnestoltes

La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla proposa per aquest 2021 un Carnaval telemàtic, adaptat a les vigents restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19. Precisament, es tracta d’un programa d'actes que manté l’essència dels actes més tradicionals i lúdics, i que busca la participació de les colles habituals i de tota la ciutadania.

El regidor de Festes, Àlex Cañas, ha apuntat que «la voluntat del consistori és no deixar escapar l’oportunitat de celebrar un Carnaval amb la família i aquelles persones amb qui es conviu, tot i les dificultats que suposa una crisi sanitària com l’actual». L’edil també ha remarcat que «cal adequar-se a la realitat del moment» i ha destacat que «malgrat que la pandèmia hagi condicionat una proposta més del calendari cultural i festiu local, confiem en poder recuperar la celebració l’any vinent en el seu format habitual». Cañas també ha demanat «responsabilitat, prudència i sentit comú per part de tothom i que se segueixin en tot moment les pautes que marquen les autoritats».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Així, el programa d’actes que ha elaborat l’Ajuntament d’Altafulla és exclusivament telemàtic, pensat per a totes aquelles persones que el vulguin seguir des dels seus domicilis. Amb això, consta d’un concurs de pregons de Carnestoltes, que es podran presentar fins al pròxim dilluns, 8 de febrer, a través del correu participaaltafulla@gmail.com. Per participar-hi, expliquen des del consistori, cal seguir unes premisses, com ara que el text tingui entre 50 i 200 versos i que reflecteixi l’actualitat social d’Altafulla.

El jurat, format per un representant de cada colla o grup participant al Carnaval passat, escollirà el pregó guanyador, que serà llegit per Sa Majestat el Rei Carnestoltes el pròxim dijous, 11 de febrer, a les vuit del vespre, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament. Alhora, l'autor o autora del text rebrà una targeta moneder per gastar als comerços del poble, seguint la campanya impulsada des de les àrees de Comerç i Acció Social. D’altra banda, tots els participants seran guardonats.

Paral·lelament, les propostes del Carnaval d’Altafulla passen també per una rua virtual on, tothom qui ho desitgi, es podrà disfressar, fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #CarnavalAltafulla2021 i mencionant a l’Ajuntament, o enviant-la per correu electrònic a l’adreça participaaltafulla@gmail.com. Totes les fotografies es penjaran a la web altafulla.cat «amb l’objectiu d’assegurar una desfilada telemàtica», i els participants rebran un obsequi, han apuntat des del consistori.

Finalment, els dies disbauxa i festa del Carnaval, continguda enguany per la pandèmia, posaran el punt final amb la lectura del testament del Carnestoltes. La iniciativa, a càrrec del Grup de Diables d'Altafulla, es podrà seguir el Dimecres de Cendra, 17 de febrer, a les 20.30 hores pel canal de YouTube de l’Ajuntament.