Un juny intens a la parròquia de Sant Pere de Torredembarra

Celebren la Pentecosta, Corpus, Sant Joan i Sant Pere
Una imatge d'arxiu de l'església de Sant Pere de Torredembarra. | TarragonaDigital.com

 

El calendari litúrgic deixa un juny d'allò més intens a la parròquia de Sant Pere Apòstol de Torredembarra. En qüestió de vint dies, tocarà celebrar les festivitats de Pentecosta, Corpus, Sant Joan i Sant Pere, de manera que l'agenda per als feligresos torrencs va ben plena. Amb tot, però, el mes acabarà amb un sopar popular de germanor al carrer per obrir les portes ales mesos de l'estiu.

 

Per començar, Pentecosta i Corpus

La primera celebració important d'aquest mes a la parròquia de Sant Pere de Torredembarra és la de la solemnitat de Pentecosta, que tindrà lloc aquest mateix diumenge, dia 9 de juny. A les onze del matí hi haurà missa a l'església de Sant Pere amb l'acompanyament de la coral Santa Rosalia.

 

De cara a Corpus, dissabte 22 de juny hi haurà missa de vigília a dos quarts de vuit del vespre a l'església de Sant Pere, mentre que diumenge 23 se'n farà una a dos quarts de deu del matí a la de Sant Joan de Baix a Mar. A les onze, l'eucaristia se celebrarà a Sant Pere.

 

Heus aquí una novetat: la processó de Corpus passa al matí per no coincidir amb els preparatius de la revetlla de Sant Joan —normalment, es feia al vespre. Serà en acabar la missa, amb l'acompanyament dels Gegants de la Torre i els infants que han celebrat enguany la comunió. Sí que hi haurà missa vespertina a dos quarts de vuit del vespre de nou a Sant Pere.

 

Sant Joan i Sant Pere per tancar el mes

Finalment, la celebració de Sant Joan es farà a l'església de Baix a Mar. Serà dilluns, 24 de juny, amb una missa a les onze del matí. Dissabte, 29 de juny, a dos quarts de vuit de la tarda, hi tornarà a haver missa a l'església de la Torre amb l'acompanyament de la coral Santa Rosalia i en honor de Sant Pere.

 

Serà la prèvia a un sopar popular de germanor, que es farà al carrer d'Eduard Benot i que comptarà amb l'actuació del grup Julivert. Els tiquets, a quinze euros per adults i onze per a canalla, es poden comprar fins el 23 de juny a l'estanc Pijuan i la perruqueria Anna.

 

També et pot interessar