La façana i les escales d'accés a l'Ajuntament de Torredembarra.

L'Ajuntament de Torredembarra demana desvincular la delinqüència okupa del centre de menors assaltat

El consistori «entén i comparteix la frustració de veïns i veïnes», però fa una nova crida «a la tranquil·litat» després de dies tensos

«L’Ajuntament entén i comparteix la frustració  de veïns i veïnes en veure com les solucions a problemes de delinqüència  són lentes i dificultoses». Sota aquesta consigna, el consistori de Torredembarra  ha volgut sortir al pas dels episodis de tensió que s'han tornat a viure al municipi aquest cap de setmana després d'una accidentada concentració antiracista i que han marcat una espiral de tensió que encara sembla lluny d'haver-se resolt.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Constants episodis de delinqüència a l'entorn dels carrersMimoses i San Clemente van encendre la guspira de la tensió en un veïnat insegur, espantat i atemorit per l'acció dels habitants d'un xaletocupa des de fa uns mesos. Una exitosa concentració de veïns va alçar la veu dijous al vespre sota el lema de 'Volem més seguretat', i es va resoldre poques hores després amb el desallotjament forçat dels ocupes i l'habitatge tapiat definitivament per ordre del propietari.

«Els menors agredits dijous a la nit no tenen relació amb els fets delictius» relacionats amb el 'xalet ocupa'

La reacció, però, va anar a més i una part dels concentrats van desvincular-se de l'esperit de la protesta per carregar les tintes conta un centre d'acollida de menors del municipi, en un atacracista i xenòfob que va deixar dos jovesferits i ha concentrat multitud de condemnes, encapçalades pel Departament d'Afers Socials de la Generalitat i pel propi Ajuntament de Torredembarra. «Els menors agredits dijous a la nit no tenen relació amb els fets delictius protagonitzats per joves majors d’edat que vivien al carrer de les Mimoses», ha aclarit l'Ajuntament en el nou comunicat.

En l'escrit, el govern municipal demana «desvincular fermament la delinqüència  a l’entorn de l’habitatge del carrer de les Mimoses amb el centre d’acompanyament de menors» que va patir l'assalt per part de l'escissió més ultra de la concentració. «Són persones diferents, sense cap connexió, més enllà que alguns poden coincidir en la nacionalitat», argumenta l'Ajuntament, qui no dubta que «cal condemnar és aquelles persones que, tot i ser una minoria i bona part no viure a Torredembarra, fan molt de soroll i aprofiten les queixesveïnals per protagonitzar fets violents i xenòfobs» com el del passat dijous a la nit.

«Entenem i compartim la frustració dels veïns i veïnes»

El consistori ha volgut fer una nova «crida a la tranquil·litat» després dels xocs registrats diumenge en la concentracióantiracista, en què els defensors de l'atac al centre de menors es van encarar amb els organitzadors en un intent de boicotejar  l'acte pacífic. «En cap moment s’ha de criminalitzar els veïns i veïnes convocants de la concentració de dijous, que van mostrar un malestar  totalment legítim per la problemàtica delinqüencial», opina l'Ajuntament, qui ha assegurat que «entén i comparteix la frustració  dels veïns i veïnes» que van sortir a manifestar-se inicialment.

El clima a la Torre és encara d'alta tensió, si bé la percepció d'ebullició no s'ha traslladat a nous incidentsgreus des de l'accidentadíssima jornada de dijous al vespre. En el mateix comunicat, l'Ajuntament de Torredembarra també ha volgut sortir al pas d'algunes altres difamacions  emeses en els darrers dies i ha desmentit de forma rotunda «que l’Ajuntament rebi cap aportació  econòmica de la Generalitat (administració titular del centre de menors) per la ubicació de l’equipament al municipi ni que hagi acordat amb cap administració acollir el centre a Torredembarra».