GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torredembarra porta a ple les mesures econòmiques per pal·liar la crisi del coronavirus

Serà el primer ple telemàtic durant l'estat d'alarma
Les mesures econòmiques proposades al ple | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Torredembarra realitzarà aquest dijous el primer ple telemàtic des que es va decretar l'estat d'alarma. El protagonista del plenari municipal serà el debat i l'aprovació de mesures econòmiques per ajudar a pal·liar l'actual situació de crisi derivada de l'emergència sanitària per la Covid-19.

 

Josep Maria Guasch, regidor d'Hisenda, ha comentat que es tracta del primer paquet de mesures encaminades a la població en general i d'altres específiques per ajudar el sector de la Torre.

 

Les mesures proposades

Per pal·liar l'actual situació de crisi, el regidor ja va proposar unes mesures per a la població de Torredembarra. En aquest sentit, es vol fer una modificació del calendari fiscal, endarrerint al segon semestre de l'any el cobrament de l'IBI urbà i rústic, l'impost de vehicles, l'IAE, els residus industrials i l'entrada de vehicles (guals).

 

Una altra mesura està enfocada a les taxes d'ocupació de la via pública. En aquest sentit no es cobraran mentre no hi pugui haver ocupació amb motiu de les mesures per lluitar contra la Covid-19. Així mateix, a partir que es pugui fer efectiva l'ocupació i fins a final d'any hi haurà una reducció del 90%.

 

També hi haurà una reducció en les escombraries industrials. No es cobraran durant el període que els negocis estiguin tancats i sense activitat i, durant la resta de l'any quan s'obrin, tindran una reducció del 50% de la taxa. Les altes d'activitats també es veuran afectades i hi haurà una reducció del 50% de la taxa i en el canvi de titular d'activitats serà una reducció del 90%. També es reduirà un 90% l'ICIO d'obres per les reformes, adequació i millores per les activitats econòmiques.

 

Un altre punt del ple serà l'aixecament de suspensió de tràmits i aprovació inicial del projecte de rehabilitació del dipòsit de subministrament d'aigua potable del Pujol, que també contempla la construcció d'un nou dipòsit de 2.500 m2. Tirar endavant aquest projecte és inajornable, ja que representa el 75% de la capacitat de subministrament del terme de Torredembarra i l'estat de la seva coberta és molt deficient. El pressupost de  contracte amb IVA inclòs és d’1.051.397,02 €.

 

Un altre punt que es portarà a aprovació dijous és la incoació de l’expedient per a la concessió de la distinció de Filla Adoptiva de  Torredembarra, a títol pòstum, a Maria Antònia Hernández Sagarra, coincidint amb la celebració del 50 aniversari de la seva mort.