GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'alcalde de la Pobla de Montornès carrega contra els seus excompanys de govern

Santamaria ha demanat la baixa del PSC després que hagi anunciat que es presentarà per Centrats
Josep Maria Santamaria, amb la resta de la llista de Centrats amb la qual es presenta a les eleccions municipals. | Cedida

 

Nou capítol del culebrot polític de la Pobla de Montornès quan tot just queda un mes per a les eleccions municipals. L'alcalde Josep Maria Santamaria ha demanat la baixa del PSC i ha carregat durament contra els qui, fins la setmana passada, eren els seus sis regidors de govern al municipi. 

 

Els antecedents del terratrèmol polític a la Pobla de Montornès

Per qui s'hagi perdut els episodis anteriors: AM-PM —la marca blanca del PSC amb què governa Santamaria amb majoria absoluta des de 2011— va anunciar fa setmanes a l'alcalde que no comptaven amb ell per a la llista de 2019. Santamaria, de 75 anys, volia optar a la reelecció i canviarà de partit: liderarà la llista de Centrats, on figura, de 3, Martí Virgili, regidor a l'oposició a la Pobla, ara no adscrit, però electe pel PP.

 

Els sis companys de govern de Santamaria lideren la llista d'AM-PM, amb Damià Bas d'alcaldable. El batibull va esclatar el Dijous Sant, quan l'alcalde va expulsar del govern la resta d'edils d'AM-PM. Des de llavors, Santamaria governa en solitari i aquest divendres, 26 d'abril, ha emès, en un comunicat, les primeres declaracions al respecte.

 

Santamaria acusa els seus excompanys de «traïdors» i de no ser mai a l'Ajuntament

En el comunicat, Josep Maria Santamaria exposa la necessitat de fer «una via verda» a la línia ferroviària en desús del Catllar a Roda de Berà. Creu que «la seva posada en marxa seria el detonant per incentivar el comerç i el turisme dels pobles que l’envolten», però carrega contra el PSC i la direcció de Josep Fèlix Ballesteros de no tenir «cap interès en ajudar al desenvolupament socioeconòmic de la subcomarca del Baix Gaià, a la qual Tarragona pertany pels nuclis de Ferran i Tamarit».

 

Però el gruix de les seves crítiques s'encara als qui fa vuit dies eren companys seus de govern. Els retreu la manca de suport a la idea de la via verda, però carrega contra ells durament per «la nul·la presència física a les dependències municipals, pretenent gestionar per Whatsapp i telemàticament la gestió del dia a dia de l'Ajuntament». «I tot això malgrat les reiterades peticions per la meva part de mantenir reunions de coordinació periòdiques, que eren sempre torpedinades pels regidors socialistes», afegeix l'encara alcalde poblenc.

 

Santamaria acaba criticant el pressupost municipal que ell mateix va presentar i aprovar fa unes setmanes. Retreu l'«inexcusable retard» en la seva aprovació i diu que «coneixent des de l’octubre la quantitat destinada a inversions i l’aproximació de subvencions a rebre, no ha estat fins a final de març que s’han pogut aprovar, encara que amb un seguit de mancances que obligaran el proper govern a introduir modificacions».

 

«Per tot plegat, i perquè considero que han fet una traïdoria a l’alcalde que els va donar tota la seva confiança, he resolt retirar-los totes les delegacions de funcions concedides el 2015», acaba Santamaria, que es compromet a seguir treballant «pels poblencs» amb Centrats els propers quatre anys. 

 

També et pot interessar