El Festival Altacústic d'Altafulla celebra cinc anys amb novetats

Hi tornaran a actuar els grups que hi han passat amb més èxit en les anteriors edicions
Les places d'Altafulla es tornaran a omplir amb motiu d'un Altacústic que celebra cinc anys. | TarragonaDigital.com

 

Només falten deu dies per l'inici de la cinquena edició del Festival de Música Independent Altacústic, que se celebrarà a Altafulla entre el dijous 19 i el dissabte 21 de juliol. Es tracta d'un festival que barreja algunes de les veus més singulars del panorama musical amb espais i racons únics de la localitat de la Costa Daurada, combinant concerts de petit format amb propostes una mica més multitudinàries. A més, utilitza una fórmula gràcies a la qual es manté una balança entre poder descobrir nous músics i al mateix temps consolidar altres propostes musicals que permetin el creixement progressiu del festival.

Nous col·laboradors, nova zona de restauració, i mateixos escenaris

El festival enguany ha incorporat nous col·laboradors i una novetat com és la zona de restauració. El que no és novetat són els tres escenaris, diferents cadascun i dedicats a diferents tipus de concert. L'escenari del Pou, a la plaça que porta el mateix nom, és l'espai principal, que acollirà els concerts de més gran format; a les Escales de la Placeta hi haurà un altre escenari, molt més íntim, on es podrà gaudir de la música d'autor; i l'escenari de l'Església, on es podran descobrir de prop els nous valors musicals del país.

Com hem assenyalat, el Festival Altacústic celebra enguany el seu cinquè aniversari, i per aquest motiu s'ha decidit tornar a comptar amb els músics que van obtenir millor resposta per part del públic en les quatre edicions anteriors. Així doncs, quatre dels tretze grups que participaran en el festival repetiran experiència. Seran Minova, que estrenarà a l'Altacústic el seu nou disc 'La Inèrcia del Big Band'; Judit Neddermann, que també presenta nou disc a Altafulla amb 'Nua'; el Petit de ca l'Eril i Nyandú, que està treballant en el seu nou disc.

Joan Masdeu donarà el tret de sortida a l'Altacústic

Joan Masdeu serà l'encarregat de donar el tret de sortida a l'Altacústic el dijous 19 de juliol a les vuit del vespre, a l'escenari de l'Església, presentant el seu nou àlbum 'Innocents' i precedint a Olga Pes, que presentarà 'Trànsit' a partir de dos quarts de deu. L'endemà, divendres, Daniel Lumbreras presentarà 'La Vila' a les vuit del vespre a l'escenari de la Placeta, i una hora més tard actuarà Clementina a l'escenari de l'Església estrenant 'Darrere del vent'. A l'escenari del Pou actuaran Minova i El Petit de ca l'Eril, dos dels grups que toquen per segon any a Altafulla.

Imatge de l'edició de l'Altacústic del 2016 | TarragonaDigital.com

 

Finalment, el darrer dia serà el torn de Xarim Aresté, que estrenarà 'Polinèsies' a partir de les vuit del vespre a l'escenari de la Placeta. A l'escenari de l'Església es podrà veure a Judit Neddermann a parti de les nou, i a l'escenari del Pou hi haurà la resta de concerts, tres en total: Harrison Ford Fiesta presentant 'La Fête', Nyandú, amb temes del nou disc, o The Unfinished Sympathy, estrenant 'It's a crush'.

Horaris i concerts de l'Altacústic d'Altafulla

Dijous 19 de juliol

 

Joan Masdeu, presentant 'Innocents'

A les vuit del vespre, a l'escenari de l'Església

Olga Pes, presentant 'Trànsit'

A dos quarts de deu de la nit, a l'escenari de l'Església

 

Divendres 20 de juliol

Daniel Lumbreras, presentant 'La Vila'

A les vuit del vespre, a l'escenari de la Placeta

Clementina, presentant 'Darrere del vent'

A les nou del vespre, a l'escenari de l'Església

Minova, presentant 'La Inèrcia del Big Band'

A les deu de la nit, a l'escenari del Pou

El Petit de ca l'Eril, presentant '△'

A dos quarts de dotze, a l'escenari del Pou

Dissabte 21 de juliol

Xarim Aresté, presentant 'Polinèsies'

A les vuit del vespre, a l'escenari la Placeta

Judit Neddermann, presentant 'Nua'

A les nou del vespre, a l'escenari l'Església

Harrison Ford Fiesta, presentant 'La Fête'

A dos quarts de deu, a l'escenari del Pou

Nyandú, presentant nous temes del nou disc

A dos quarts d'onze, a l'escenari Pou

The Unfinished Sympathy, presentant 'It's a crush'

A tres quarts de dotze, a l'escenari Pou

"Torredembarra celebra el XX Open Internacional d'Escacs" "La consellera Elsa Artadi assistirà dijous a un acte a Torredembarra"