Imatge d'arxiu des del balcó de l'Ajuntament d'Altafulla

Altafulla aprova un pressupost de prop de 9 MEUR per afrontar les incerteses del 2021

El govern local destaca l'accent social dels comptes, més alts que l'any anterior | Cap vot en contra per part de l'oposició

Altafulla  ja té pressupostos per afrontar els reptes i les incerteses de l'any 2021. Un plenari extraordinari, celebrat aquest dimecres al vespre, ha servit per donar llum verda als nous comptes municipals, de gairebé 9 milions d'euros i un 9% més elevats que l'any anterior. El govern altafullenc ha presentat uns pressupostos  «de caire social» amb els ajuts per pal·liar els efectes de la pandèmia  com a full de ruta central. S'han aprovat, finalment, amb vuit vots a favor i cinc abstencions.

El regidor d'Hisenda, Dani Franquès, ha presentat els comptes «amb el doble objectiu de fer front a l’emergència social i a l’exigència de regenerar l’economia», i ha valorat la proposta com «un pressupost alhora valent i prudent» que haurà de servir per «permetre a l’Ajuntament donar la millor resposta a la crisi que estem vivint». En destaca el capítol d'inversions, de prop d'un milió d'euros, enfocat a enllestir les llargues obres del Casal Municipal La Violeta i també a connectar, per fi, el dipòsit de Sant Antoni per fer arribar aigua a la urbanització de Brises del Mar —una reivindicació històrica dels veïns, que fins ara s'abasteixen gràcies a un pou—.

El plenari rebaixa la tensió política a Altafulla; la postconvergència es trenca

L'agror habitual entre govern i oposició  s'ha diluït per tal d'estar a l'altura en un moment de màxima exigència social a causa dels estralls de la pandèmia. L'equip de govern ha volgut allargar la mà als grups de l'oposició per incloure bona part de les esmenes  i propostes dels altres grups, fet que ha suavitzat els discursos i, si bé no cal llegir els vots com un aval, sí s'interpreten com un senyal de distensió i de confiança. Ningú ha votat en contra d'uns pressupostos on la majoria de l'oposició ha decidit abstenir-se. Però hi ha excepcions.

El principal partit a l'oposició i fins el 2019 partit governant, Alternativa Altafulla, ha agraït la mà estesa en uns comptes que, no obstant, considera «poc ambiciosos». El grup s'ha abstingut, com també ho ha fet un dels dos regidors del grup Junts per Altafulla: Xavier Rofas. L'altre edil, Hèctor López Bofill, ha decidit votar a favor després que l'equip de govern acceptés incloure les esmenes pressupostàries que va proposar. El trencament entre López Bofill (Junts) i Rofas (PDECat) és l'única nota purament política d'un plenari on l'emergència sembla haver esborrat el tacticisme polític del mapa en un municipi poc acostumat a veure-ho.