Amplien i renoven el local d'assaig dels Castellers d'Altafulla

La inversió ha estat de 30.000 euros i també ha suposat una millora de la seguretat en aquest espai
L'alcalde Alonso i la regidora Castellarnau han presentat les obres amb el president i el vicepresident de la colla, Paco Pérez i Arturo Palavecino. | Cedida

 

El proper 8 de març, els Castellers d'Altafulla encetaran la nova temporada amb seu ja tradicional 'Santornem-hi', el primer assaig de l'any dels de la camisa lila. Els d'Altafulla tindran nous caps de colla, Jorge Herrero i Joserra Márquez, però no serà l'única estrena que faran en aquesta nova temporada: aquest mateix divendres, 22 de febrer, s'ha donat a conèixer l'obra de remodelació que l'Ajuntament ha fet al seu local, Ca l'Ixart, per un preu de 30.000 euros.

L'obra al local dels Castellers d'Altafulla: millora en seguretat i arranjament de diversos problemes

En els darrers mesos s'han estat desenvolupant unes obres que eren un vell reclam dels Castellers d'Altafulla, una entitat històrica a la vila que ja supera els 45 anys d'història. Els treballs al local de l'era de l'Ixart han consistit principalment en la reparació d’unes filtracions d’aigua que es produïen en la coberta de la pallissa i el revestiment del terra del pati d’assaig, on s’ha instal·lat un terra atenuant de cautxu per esmorteir amb seguretat possibles caigudes.

A més a més, s’ha ampliat l’espai eliminant un petit mur; i també s'ha reformat i ampliat el lavabo, on s’ha habilitat una dutxa i s'hi ha posat també aigua calenta. Finalment, també s'ha instal·lat una nova xarxa d’assaig ocupant mig espai del pati, i s'ha eliminat el desnivell que hi havia en la zona d'accés al local. Una inversió que, efectivament, s'ha acabat situant al voltant dels 30.000 euros.

Colla i Ajuntament, satisfets amb el resultat

La colla està especialment satisfeta del resultat d'aquesta obra. El president dels Castellers d’Altafulla, Paco Pérez que ha estat a la presentació acompanyat del vicepresident Arturo Palavecino, ha remarcat «l’ampliació i el guany en seguretat del local d’assaig», i també, especialment, «els treballs de millora del lavabo de cara a les activitats que organitza la colla amb la canalla».

Des del consistori —l'alcalde Alonso i la regidora Montse Castellarnau han estat aquest divendres a Ca l'Ixart—, s'ha mostrat «satisfacció» per «una demanda històrica de la colla que finalment s’ha pogut acomplir».

També et pot interessar

"LA TORRE: Crearan una comissió per controlar el servei de recollida de brossa" "RODA DE BERÀ: Canvis en l'enllumenat públic al Francaset"