Arxiven la causa que investigava el regidor del PSC de Torredembarra José García

García carrega contra Ciutadans, que va demanar la seva dimissió
El regidor socialista de l'Ajuntament de Torredembarra, José García, en una imatge d'arxiu. | BaixGaiàDiari.cat

 

La causa judicial que investigava el regidor del PSC a Torredembarra, José García, ha quedat arxivada. Des de la tardor passada, el jutjat d'instrucció número 6 del Vendrell investigava l'edil torrenc per un presumpte delicte de descobriment, revelació de secrets i falsedat documental. Després de prendre declaració a les parts, però, el magistrat ha decidit sobreseure la causa en no trobar indicis constitutius de delicte en els fets denunciats.

 

Per què s'investigava José García?

Els delictes pels quals estava sent investigat sorgeixen del cas en què el mateix García que en el mandat passat era responsable de Governació, i el regidor d'ERC Josep Maria Guasch van denunciar Silvestre Morros, propietari del bar musical Nose, per unes declaracions públiques on assegurava ser víctima d'una campanya policial contra el seu negoci, que en diverses ocasions ha rebut advertiments de la policia local torrenca per incomplir l'horari de tancament.

 

El denunciant defensava que durant la instrucció d'aquest cas, la defensa de José García havia aportat documentació que incorriria en un delicte de descobriment i de revelació de secrets. També l'acusava de manipular documentació, i per això incloïa l'acusació de falsedat documental.

 

José García carrega contra Ciutadans

Però tot plegat ha quedat en res. El jutge arxiva la causa i el regidor José García —ara, a l'oposició— ha celebrat que «el temps i la justícia posen cadascú al seu lloc». «Vaig dir des del primer dia que era innocent i la justícia així ho ha corroborat», ha explicat l'edil torrenc després de fer-se pública la interlocutòria judicial.

 

García no ha escatimat en crítiques cap a «tots aquells que, com el grup municipal de Ciutadans, van demanar la meva dimissió sense no ja haver estat condemnat, sinó ni tan sols haver anat a judici». L'edil socialista creu que «ara haurien d’aprendre que la presumpció d’innocència no és una paraula bonica orfe de contingut sinó un dels fonaments essencials de qualsevol societat democràtica».

 

Per la seva banda, el portaveu del PSC a Torredembarra, Vale Pino, ha recordat que «durant la passada campanya electoral van haver-hi moltes insinuacions i se’ns van fer determinats requeriments per tal que apartéssim José García de la nostra candidatura electoral». «No ho vàrem fer perquè estàvem convençuts de la seva innocència i sabíem del seu compromís polític amb el poble de Torredembarra i avui constatem que aquesta aposta ha estat reeixida», ha reblat Pino.