GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Augmenta el nombre de detencions el 2018 a Roda de Berà

La Junta Local de Seguretat fa una valoració positiva de les dades provisionals de 2018
La reunió d'aquest dimecres, 21 d'octubre, de la Junta Local de Seguretat de Roda de Berà. | BaixGaiàDiari.cat

 

El 2018 es tancarà a Roda de Berà amb més detencions que no pas les que es van fer l'any 2017. Així ho revelen les dades que s'han analitzat aquest dimecres en el marc de la Junta Local de Seguretat a la vila, i que ha tingut en compte els casos registrats entre l'1 de novembre de 2017 i el 31 d'octubre de 2018.

 

En aquest període, la resolució dels fets coneguts va arribar fins el 26,6% i es van realitzar fins a 58 detencions, cosa que suposa un gran increment, fins a un 65,7%, respecte a l’anterior anualitat. Les autoritats han fet una valoració positiva de les dades registrades.

 

Més detencions i més demandes per casos a Roda de Berà

Han estat, en els darrers mesos, més de 16.300 demandes policials a Roda de Berà, molt per sobre de les 9.900 que es van rebre fa un any. Es van denunciar un 8% més de delictes, passant als 804 totals. Augmenten un 60% els delictes contra el patrimoni, però es disminueixen de manera significativa, també un 60%, els de qüestions relacionades amb drogues.

 

Pel que fa als delictes contra el patrimoni, els furts (22,5%) i els robatoris amb força dins de domicili (22,2%), són els majoritaris, seguit per danys, estafes i robatoris amb força a l’interior dels vehicles, els quals s’han reduït en un 42,2%. El perfil del detingut a Roda de Berà, en el 91,4% dels casos, va ser un home, major de 36 anys (51,7%), i de nacionalitat espanyola (52,2%).

 

Pugen un 49% les denúncies de trànsit

En l'àmbit del trànsit, també hi ha un augment del 49% de les denúncies, que se situen en 1.952. La velocitat va ser la causa del 62,2% dels casos, seguida per circular amb la ITV caducada (12,6%), no fer cas de les senyals d’stop o de cediu el pas (3,8%), o circular en direcció prohibida (3,7%). A més, s'han doblat els controls de trànsit i s'han augmentat en un 34% els d'alcoholèmia: ara bé, es van fer 860 proves de control preventiu de les quals tan sols 27 van donar positiu.

 

Els assistents a la Junta Local de Seguretat de Roda de Berà

Sota la presidència de l'alcalde, Pere Virgili, la Junta Local de Seguretat ha comptat amb Joan Carles de la Monja, director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat; del regidor de Governació, Frederic Royuela; de Vicenç Lleonart, inspector cap de l’ABP del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra; de Francesc Josep Bernal, sotsinspector de l’ABP del Tarragonès; del sergent Juan Antonio Sepúlveda, i del capità Jacinto Tarín, ambdós de la Guardia Civil.

 

Tampoc no hi han faltat els representants de la Policia Local, Joan Pie, sotsinspector en cap, i Antonio Gómez, sergent; acompanyats també per Juan Ignacio Pardo, president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà, Francisco Barberà, inspector de la Policia Nacional, acompanyat per un agent del mateix cos; el sergent Joan Borràs, cap del Parc de Bombers del Vendrell; i Guillem Guinjoan, sotsinspector en cap de la Unitat Territorial de Bombers.